Hogy és hol tudok elhelyezkedni villamosmérnöki (BSc) diplomával, ha nem vagyok otthon egyik programnyelvben sem igazán?
"nem is ilyen szakirányon voltam"
Azt írd hol voltál... informatívabb.
Nem tudod folytatni?
Olvasd el ezt:
CV-t egyébként küldözgethetsz, aztán majd a hr-esek eldöntik...
google, junior, pályakezdő, mérnök stb
Nézd át műszaki/gyártó/ipari cégek oldalait és jelentkezz ott is ha van valami olyan, ami jó lehet.
Az az előnye a programozásnak, hogy otthon is jól tanulható. Kivéve talán az assembly-t és a PLC-t. De az assembly sem vészes, csak kell mikrokontroller hozzá(maga az assembly vészes, csak a mikrokontroller megvétele nem :D). Minden máshoz meg vannak könyvek és tutorialok neten és PC-n tudsz gyakorolni. Ha ráfeszkszel 1-2 hónap alatt simán lehet szerezni egy megfelelő alapot, szerintem.
PLC-hez is vannak könyvek. Annak egyébként pont az egyszerűség a lényege. Viszont a PLC-t amennyire tudom csak ipari irányítástechnikában használják, tehát oda nem tudom mennyire kell másféle nyelv a PLC-seken kívül. Ezzel arra akarok utalni, hogy nyilván nem fogsz minden féle munkát végezni, nézz ki valamilyen területet és azokat a paradigmákat és nyelveket érdemes gyakorolgatni, amik oda kellenek. (Angol tudás nélkül persze sokkal kevesebb az anyag)( Még annyit, hogy linuxozáshoz(ha az is kell) esetleg érdemes lehet raspberry pi-t venni és azon játszadozni. De persze PCre is lehet tenni linuxot.)
Én kétféle devboardról tudok, ami olcsó. Mindegyik panelen van programozó és debugger is.
Az egyik az STM megoldása, itt több féle is van. Az STM32-ők ARM cortex-M magú vezérlők. Az STM8 meg az STM saját architektúrája.
A másik lehetőség az MSP430 launchpad.
Elvileg mindegyikhez van ingyenes fejlesztőkörnyezet is. A három közül talán az stm8-hoz van a legkevesebb anyag neten.
Egyébként egyik ismerősöm pár hónapja vett 5 vagy 7k körül raspi-t, nem tudom lehet-e még annyiért. De ehhez ugye kell 4GB-os microSD kártya meg táp is.(bár a mirco USB-s telefon tápok közül van ami jó hozzá)
Persze relatív, hogy mi az olcsó, én ezeket találtam legolcsóbbnak az alternatívákhoz képest :D
Óbudai Egyetem, Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar, Híradástechnikai szakirány, Távközlési hálózatok modul
Jelenleg szoftver minőségbiztosítási márnök vagyok egy autóipari beszállító multinál.
Az jó, gratulálok neked.
Sok sikert. 😊😊😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!