Munkahelyen egy nárcisztikus kollégát kaptam magam mellé. Akinek volt hasonló tapasztalata tudna megoldást mondani arra hogy hogyan tudom kezelni a helyzetet a legjobban?
Nem mindegy, hogy valaki nàrcisztikus személyiségzavaros, vagy vannak nàrcisztikus jellemvonàsai.
A nàrcisz mindegy melyik, annak örül, ha fényezve van, ha a középpontba van, mert az igazsàg az, hogy nagyon nincs önbizalma, nincs mit felmutatnia, így ha nem kapja meg a többiektől az àllandó pozitív visszacsatolàst, akkor ki fogja őket zsigereli, megszerzi bàrmi àron.
Úgy érhetsz el bàrmit is nàla, ha elmondod neki, hogy amit épp akarsz, az neki miért jó.
Amint elkezdesz ellenàllni, akàr làtvànyosan, akàr rejtetten, észre fogja venni, megpróbàl visszaédesgetni magàhoz, ha pedig szembesíteni akarod önmagával, akkor dührohamot kap.
Hosszútàvon ha bírod gyomorral, maradhatsz mellette dolgozni, de akkor lesz csak oké minden, ha te elbírod jàtszani, ha ez nem megy, mondj fel, és keress egy normàlis munkàt, én az utóbbit ajànlom :)
Jól sejtettem, hogy erről van szó! Tulajdonképpen nem hagyja dologzni a másikat, mert mindig pofázik. Hiszen, ha nem pofázna, nem derülne ki, hogy ő milyen hiper szuper. Fényezi önmagát, és várja, hogy a másik is ájuldozzon. Ha nem önmagáról beszélne, hanem az időjárásról vagy hallgatna, nem is lenne gond, hogy nárcisztikus, hiszen sosem derülne ki.
Tudtam jól, hogy a dumájával van gond. Az ilyen emberek általában nagy dumásak is, nem csendes típusok. Ő akar lenni a figyelem középpontjában.
De ezt egyszerűen meg lehet oldani, le kell rázni, hogy te dolgozni akarsz, a saját munkádra koncentrálsz, hagyjon békén a sztorijaival, a munkához kapcsolódó mondanivalóját közölje csak veled, röviden, tömören, ha nem teszi, akkor mehetsz a főnökhöz, hogy nem hagy dolgozni, tiszteletlen, hiszen a kérésed ellenére is csak pofázik neked.
Ezért nem érdemes munkahelyet váltani, nehogy már egy normális embernek kelljen menekülnie egy önkontroll nélküli szófosógép elől.
Ezek a beteg emberek nem olyanokra tapadnak rá mint te.
Túl határozott vagy nekik.
Akik egy kicsit is meghallgatják őket, arra rászállnak, le szívják az energiákat.
Egyébként nagyon kitartóak. Pl ha családtagod ilyen akkor nehéz megoldani. Végülis folyamatosan vele kell foglalkozni.
21-es ment a +1
Próbáltam kerülni hogy a munkánknak ne sok köze legyen egymáshoz de így is úgy is van hogy indokolatlanul odatúrja a képét és becsekkol miközben semmi köze hozzá, de még ha nem is látja mit csinálok, abból amiket másoktól hall azokból talál ki dolgokat, hogy ő ezt meg ezt látta azon felül, persze csak olyan dolgokat amiknek én az ellenkezőjét nem tudom alátámasztani. A fő baj az hogy ferdítéseket terjeszt és van hogy teljes hazugságokat. Hogy a saját letett munkámat egyáltalán igazolni tudjam, a dokumentációval el megy minden időm de így is mindenféle pletykák terjednek rólam. Váltani nem tudok sajnos pedig tenném. Hogyan tudom kezelni a helyzetet a legjobban?
22-es Amiről te beszélsz az a jéghegy csúcsa, ami külsőleg látszik és másoknak is van ezzel problémája csak önmagában emiatt nem rúgják ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!