Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan lehet kezelni a kollegá...

Hogyan lehet kezelni a kollegákat, akik KÉRDÉS-nek álcázva akarják, hogy én csináljam meg helyettük a munkát?

Figyelt kérdés

A problémám az, hogy a cég ahol dolgozom elég kicsi, de még így sem képesek normális gárdát összetartani, van 5-6 ember, aki ért a szakmához, a maradék 20 meg csak egy-egy név a bevizionált szervezeti ábrán és általában csak pár hónapig, max 1-2 évig dolgoznak ott.

A helyzet nehézségét az adja, hogy odajönnek hozzám, felhívnak boci szemekkel és eldarálnak "valamit", majd pedig drámai szünet. Mivel nem tudják mire megy ki a játék, ezért csak egymás után fűznek szavakat, amiket napközben hallanak.

Én persze tudom hogy mit akarnak, és a megoldást is, csak épp nem az én munkám megoldani.

Ha elmondom nekik a véleményemet, és az információkat, akkor is marad a síri csend, mivel nem tudnak mit kezdeni a dologgal.

Én úgy érzem, hogy azt szeretnék, hogy oldjam meg helyettük a dolgokat.

példa:

meg kell valamit keresni a raktárban. Elmondom mit kell keresni, hol kell keresni, hogyan néz ki, mi van ráírva a dobozra. Küldök képeket, egy dedós szintjére lebontom a problémakört, hogy tanuljanak is, de őket nem ez érdekli, hanem hogy én menjek le és keressem meg, mert ők nem mérnökök. Ő csak egy raktáros, vagy beszerző, vagy akármi.

Persze a számlákkal, a szerződésekkel is legyek képben, én nem mondhatom, hogy nem vagyok pénzügyes, és nem vagyok jogász.

Szívesen megmondanám pl hogy az ügyfelek hova utalják a befizetéseiket (az én számlámra, elég csak egyszer, főleg ha 6 számjegyű EUR befizetésről van szó)

A "képzettebb" kollegák jönnek olyan kérdésekkel, amiket interneten is meg tudnak találni, de ők igazából mást sem várnak, csak hogy megadjam nekik, amit copy-pastelni kell.

Ha nem csinálom meg, és csak információt adok át, amiből meg tudják oldani, és nem dolgozom helyettük, akkor megy az ugatás, hogy én vagyok a rossz ember.

A főnök gyerek érzékeli, hogy a helyzet a cég napi működésében kritikus, és ilyeneket dobál, hogy "hát ha neki kitelik az idejéből a hülyeségeket megválaszolni, akkor nekem is". Csak azt direkt nem mondja, hogy ő leugathatja az embereket, én meg nem.

A honorárium mondjuk elég jó, ami kompenzálja a sérelmeket, csak éppen mostanában már az ilyen 2-3 éve ott dolgozó emberek is csak odaállnak, hogy ki fognak lépni, és mivel szükség van a munkájukra, ezért a bérek elszabadulnak, az enyém meg lemarad. Ugyanis én a tudásommal szereztem a fizetésemet, nem zsarolással.

Ennél a cégnél folyamatosan oktatások mennek, amiket én tartok, odaadom a kezükbe a termékeket, videók, képek tömkelegét mutatom be, hogy a gyermeki lelkük is megértse, de már a következő nap nem emlékeznek semmire. És ez az ismétlő oktatáson sem javul.

Multkori extrém példa:

leírtam, emailben, hogy mit kell copy pastelni és hova.

kb 3 nap és 5 ember több órás MEGBESZÉLÉSEINEK az lett a vége, hogy csak le kellett menjek és a beszerzőnek bediktálni, hogy mit hova írjon.

Az ő hozzáadott munkája az volt, hogy nyomkodta a billentyüzetet meg az egeret, amitől a 2 perces feladat 5 percessé vált, mármint ha én csináltam volna meg.

Kicsit már unom, hogy mindig megbeszélések vannak, de senkinek sem megy át hogy mit kell csináljon, a legkisebb mértékben sem látják át, hogy mit akarunk elérni és hogy ők mit tudnak hozzáadni.

Nekik a munkanap csak egy rituálé, amit valahogy ki kell bekkelni. Én is így éltem az életemet, de csak kb 18 éves koromig, amikor még -jobb hiján- az érzelmek mentén kellett működjek, ezek meg az egész életükben ilyenek maradtak.

2022. ápr. 8. 09:12
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

azért nem mondok fel, mert itt már kisujjban van a szakma nagyobb része és ott lehet tolni a szekeret ahol már nem jön a pofámba a trágya.

egy új területen újra kellene kezdeni a szívást, mivel versenytilalom miatt nem dolgozhatok a szakmámban 2 évig.

2022. ápr. 8. 10:14
 12/17 anonim ***** válasza:
Elküldöd az oktatási anyagot mélben, ha nem tud vmit, nézze meg. Ami nem a te munkaköröd, arra azt mondod, hogy bocs, ez nincs bent a munkaköri leírásomban. Ha nem tud dolgozni a kolléga önállóan, mondd meg neki, hogy talán gondolkodjon el, hogy alkalmas-e a feladat ellátására, esetleg nem akar keresni könnyebb melót? Mert segít az ember, de nem a végtelenségig, mert akkor már h.lyének vagy nézve.
2022. ápr. 8. 11:35
 13/17 anonim ***** válasza:
79%
Álmodik a nyomor.
2022. ápr. 8. 11:51
 14/17 anonim ***** válasza:
79%
Tegyél panaszt az alapítványnál, amelyik az iskolát működteti.
2022. ápr. 8. 12:04
 15/17 anonim ***** válasza:
brühühü
2022. ápr. 8. 15:25
 16/17 anonim ***** válasza:
"Megmutatom, de csak egyetlen egyszer, - tehát ha nem jegyzetelsz, akkor úgy jártál!"
2022. ápr. 9. 10:18
 17/17 A kérdező kommentje:

kedvencem amikor azzal jönnek hogy küldjek át emaileket

mivel ők nem tudják hogyan kell hatékonyan keresni az emailjeik között. Meg igazából lusták is.

És akkor én tegyem az orra alá a forwardolt levelet, mert lusta visszakeresni.

KŰDDDD MÁ ÁT LÉCI (mert lusta és buta vagyok ahhoz hogy megkeressem)

és itt pár napos emailekről beszélünk, nem évekre visszamenőleges dolgokról

2022. ápr. 9. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!