Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek pályakezdőként...

Szerintetek pályakezdőként SSC pozíció jó karrier indító lehet? Milyen nehéz innen később váltani? (gazdasági terület)

Figyelt kérdés

Gazdasági diplomáról lenne szó. Légyszi írjátok le mindenképp a tapasztalataitokat, amennyiben van, illetve milyen a fizetés, mennyire stresszes a munka, mennyire monoton a munka, gyakori-e a túlóra, valamint próbáltál-e innen más jellegű pozícióra váltani és ha igen sikerült-e (nem terveztél amúgy se vele hosszú távra vagy csak nem tetszett).

Arra is kíváncsi lennék, itt általában milyen jellegű pozíciók vannak. Nem tudom mire kell itt gondolni, például könyvelésre vagy esetleg ügyfél/vevői/szállítói kapcsolattartásra, tehát ilyen helpdesk szerűségre? Vállalatirányítási rendszerek, Excel ide mennyire kell? Lehet hülye kérdés, de férfiaknak is dolgoznak SSC-ben nem csak nők? XD

Szerintetek úgy általában mikor érdemes váltani, ha egyáltalán az lehetséges? Körülbelül mennyi idő után (például 1-2év)?

2022. ápr. 7. 11:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem egy halálcsapda, amibe max beleragadni vagy beleőrülni lehet.
2022. ápr. 7. 12:16
 2/18 anonim ***** válasza:
81%
Csapda, ne menj! Ott fogsz ragadni, azzal a tapasztalattal máshova nem fogsz kelleni. Tudom miröl beszélek. MSc diploma, mérlegképes tanfolyam, 3 nyelv ismerete, nyelvvizsgákkal. Nem kellek sehova máshova csak SSC-be mert itteni munkatapasztalattal csak kezdö fizetéssel mehetnék új helyre, gyerekek mellett meg nem tehetem meg. Így marad a túlképzett emberként nettó 300-as fizu, ami nem lenne rossz, csak felesleges volt ennyit tanulni amikor más a képzettségemmel 800-1 milliót visz haza, nem SSC-ben.
2022. ápr. 7. 12:25
 3/18 A kérdező kommentje:
1-es: Na de miért gondolod ezt? Van vele tapasztalatod? Vagy esetleg szerinted más jellegű pozíciókra érdemes pályázni, amíg kezdő valaki?
2022. ápr. 7. 12:26
 4/18 anonim ***** válasza:
84%
Amúgy igen férfiak is dolgoznak, de a többség a tipikus lumpen, munkakerülö, lébecoló fajta aki haverozni jár be, meg hogy munka után piálni mehessen valakikkel.
2022. ápr. 7. 12:26
 5/18 A kérdező kommentje:
2-es: Oh, sajnálattal hallom, pedig én is terveztem Msc-t csinálni, na de így inkább akkor az alapdiploma után már érdemes lehet elhelyezkedni, hogy legyen valódi tapasztalatom, ami nem SSC-s.
2022. ápr. 7. 12:28
 6/18 A kérdező kommentje:
3-as: Hát gondolom nem csak SSC-ben vannak ilyenek.
2022. ápr. 7. 12:30
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Pályakezdőként dolgoztam ssc -ben.

Arra jó, hogy diákhitelt kifizesse belőle az ember és utána már nem pályakezdőként tekintenek rá a következő helyen.

Nyelvtudás, SAP és excel tudás kellett.

2022. ápr. 7. 14:59
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy voltam, mint a 2-es, aztán az SSC-s világ után mégis sikerült megcsípnem egy normális állást undormány társaságban, de befogott orral bírtam 4 évig, úgy hogy minden egyes nap minden egyes óráját gyűlöltem, csak hogy végre lemoshassam magamról az SSC címkét. Oda teljesen más képességek és készségek kellenek mint egy normális pozícióhoz, ideig-óráig jó, ha muszáj fizetni a csekkeket, nyilván.
2022. ápr. 7. 15:05
 9/18 A kérdező kommentje:
7-es: Ha szabad kérdeznem, az SSC-ben milyen jellegű pozícióról váltottál és milyen irányba? Mennyire volt nehéz elhelyezkedni így? Ha most is ott dolgozol, amire leváltottad, ezt jobban szereted?
2022. ápr. 7. 15:07
 10/18 A kérdező kommentje:
8-as: Ugyanaz a kérdésem, mint az előtted válaszolónak, mennyire volt nehéz váltani és milyen területen sikerült elhelyezkedni. Ilyenkor amúgy pályakezdő pozícióba, pl juniorként, vagy esetleg gyakornokként lehet elhelyezkedni?
2022. ápr. 7. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!