Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen volt nektek pályakezdők...

Milyen volt nektek pályakezdőként?

Figyelt kérdés

Jelenleg pályakezdő vagyok és szenvedek az álláskereséssel.

Annyira unom, hogy senki nem hajlandó még csak egy nemet sem visszaírni.

Érdekelne, hogy ez mindenkinek ilyen nehéz az elején? És ha igen, hogy birkóztok/birkóztatok meg vele?

Nagyon köszönöm a válaszokat előre is!

2021. ápr. 9. 11:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%
Nem vagyok már pályakezdő de kevés tapasztalatom van. Dettó ugyan ez van. Már feladtam, nem keresek munkát, mert minek... A családom támogat, így szűkösen, de elvagyok, amikor ez megszűnik, megyek bankot rabolni. Nincs más megoldás.
2021. ápr. 9. 11:32
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nehez volt, meg ugy is hogy IT-ban dolgozok. Elso melot kinszenvedes volt megkapni, uta a meg 1-2 ev tapasztalattal a recruiterek elkezdtek megkeresgetni es utana mar ment minden mint a karikacsapas
2021. ápr. 9. 11:33
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Jelenlegi helyzetbe nem igazán találok én se munkát pályakezdőként, de már vagy 100 helyre beadtam a jelentkezésemet, egy-két helyről vissza írtak, h most nem rám esett a választás és ennyi. :(
2021. ápr. 9. 12:15
 4/12 anonim ***** válasza:
97%

Anno nekem sem volt sokkal könnyebb bejutni egy munkahelyre, mert álláshirdetések nem is voltak. Minden helyet ilyen vagy olyan módon töltenek be. Szóval minden random helyre beküldtem az önéletrajzom. Nekem a legtöbbről visszajeleztek, hogy interjúra hívnak vagy nincs jelenleg szabad állás, de persze volt ahonnan sosem kaptam választ. kb. 1.5 hónap volt diploma után, mire kaptam állást. Van akinek persze ez nem tűnik hosszú időnek, de amikor szeretne már az ember dolgozni, akkor eléggé le tudja törni, hogy sok napot otthon ül és nem talál semmit. Utána mikor váltottam, na az is több hónap volt, mire tudtam. Aztán mikor már van 1-2 év tapasztalat, akkor tényleg könnyebb a helyzet, szóval megéri próbálkozni mindenhol.

Az, hogy milyen hamar találsz állást, függ a végzettségedtől is. Barátnőm kb. válogat a helyek közül, annyi lehetősége van, de van olyan ismerősöm is, aki kb. 100 helyre küldte be, mire 2 helyről visszaszóltak neki. Szerintem ne idegesítsen, ha nem válaszolnak vissza, hanem próbálkozz folyamatosan és elég ha csak egy helyről kapsz visszajelzést, ha oda fel is vesznek.

Kitartást a munkakereséshez, hamarosan én is csatlakozok a körbe, mert most végzem az MSc képzésem.

Egyébként milyen végzettséged van? Ha nagyon érintett a Covi miatt a terület, akkor lehet azért sem találsz olyan hamar.

2021. ápr. 9. 12:19
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
Nekem nem volt nehéz, amint abszolváltam, már másnap elküldtem egy-két helyre az önéletrajzom. Az egyik helyről még aznap válaszoltak hogy behívnak interjúra. 3 év telt el, azóta is ott dolgozok és szeretem.
2021. ápr. 9. 13:13
 6/12 anonim ***** válasza:
96%
Gyakornok voltam kb. egy évig, és átvettek teljes állásba. Így nekem könnyű volt. Nem tudom milyen végzettséged van, most több pályakezdő közgazdásztól hallottam, hogy nehezen találnak munkát.
2021. ápr. 9. 13:57
 7/12 anonim ***** válasza:
90%
Nem nagyon aggódtam rajta. Tudtam, hogy így megy. A magyar HR itt tart agyban.
2021. ápr. 9. 16:30
 8/12 anonim ***** válasza:
63%

19 és 20 éves korom közti időszakot kidobtam az életemből a magyar vállalkozóknak köszönhetően. Senki nem alkalmazott, vagy ha igen akkor átcsesztek ahol tudtak. Volt olyan, hogy amikor mondtam a telefonba nekik, hogy pályakezdő vagyok akkor kiröhögtek és felháborodottan elkezdett hőbörögni hogy ő ugyan mit kezdjen egy pályakezdővel vagy nem tud mit kezdeni velem. Mondtam neki, hogy már kb 1 éve próbálok elhelyezkedni, mindenhol ezt mondják akkor mit csináljak?

Külföldön tárt karokkal vártak, azóta sem dolgoztam és nem is fogok soha magyarnak dolgozni. Be sem teszem a lábam abba az országba.

2021. ápr. 10. 14:33
 9/12 anonim ***** válasza:
95%
5-ös válaszom miért nem hasznos? Az volt a kérdés, hogy milyen volt pályakezdőként, én leírtam hogy milyen volt pályakezdőként.... pontosan mi vele a gond?
2021. ápr. 12. 10:57
 10/12 anonim ***** válasza:
15%
Ne is foglalkozz velük, ezek lepontozással kompenzálják a sikertelen életüket. Ez a legnagyobb örömük az életben. Pedig ők is tanulhatnának valamit...
2021. ápr. 12. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!