Egyetértetek azzal, hogy az embernek az jót tesz, ha 5-6 évente munkahelyet, vagy legalább munkakört vált?
Benne vagyok egy munkaközösségben ahol 10-20 vagy akár több éve itt dolgozók is vannak. Előre mondom, csak amiatt nem megyek el, mert a munka maga hasznos tapasztalat nekem egyetem előtt, csak őszig dolgozom már itt, és iszonyatosan jó a fizetés, pedig okj-vel vagyok itt...
A tapasztalataim:
- olyan mint egy szekta. Fel sem merülhet hogy itt hiba van a rendszerrel, aki 2 nap után felmondott azért tette mert megijedt a magas szakmai színvonaltól
- megvannak a szerepek. Vannak olyanok akiknek nem kell dolgozni. És érdekes módon, ez senkit nem zavar.
- A dolgok rendjét, beosztást, stb nem az szabja meg akit a legjobban érint, hanem a "főnök" réteg, aki igazából nem dolgozik.
- A legintelligensebb, legképzettebb emberek is megragadtak egy szinten. Egy másik szakmából lehet hogy nem jó példa, de csak hogy a lényeget mondjam: olyan mintha az építészmérnök 20 évig csak hidakat építene, aztán azt se tudná mitől egyenes egy ház fala.
Szerintem sokáig egy helyen dolgozni szellemileg, szakmailag, de még emberileg is leépít.
Legalább 5, de inkább 2 évente kell váltani, legalábbis én ezt fogom tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!