Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egyetértetek azzal, hogy az...

Egyetértetek azzal, hogy az embernek az jót tesz, ha 5-6 évente munkahelyet, vagy legalább munkakört vált?

Figyelt kérdés

2022. márc. 15. 21:46
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
50 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Valakinek jót tesz, valakinek pedig nem. Nem minden ember egyforma.
2022. márc. 15. 21:52
 2/11 anonim ***** válasza:
72%
Csak annak tesz jót, aki ezt szereti.
2022. márc. 15. 22:30
 3/11 anonim ***** válasza:
92%

15 evet huztam le ugyanott. Meg 10 es mehettem volna nyugdijba... 47 evesen!

De az uj vezetoseg miatt felmondtam.

2022. márc. 15. 22:34
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
Ha munkakört valt az a baj, ha nem valt munkakört, az a baj.
2022. márc. 15. 22:41
 5/11 anonim ***** válasza:
95%

Egyrészt emberfüggő - van, aki kifejezetten szereti a monotonitást, kiszámíthatóságot, biztonságot. Van, aki meg igényli a változatosságot.

Másrészt munkahelyfüggő is. Ha teljesen egyhangú munkáról van szó, ahol mondjuk éveken át egy az egyben ugyanazt csinálod, semmi változatosság vagy kihívás nincs benne, akkor érdemes időnként váltani. Ha viszont egy állandóan újdonságokat és meglepetéseket tartogató, esetleg pörgős, izgalmas munkáról van szó, akkor nem biztos, hogy szükség van váltásra.

Sok olyan szakma is van, ahol csak akkor fejlődhetsz, ha hosszú éveken át kitartóan csinálod a munkádat. Akkor nyilván visszaesés, ha állandóan 0-ról kezded egy másik munkakörben.

Nekem személy szerint szükségem van a változatosságra, eddig eléggé váltogattam a munkahelyeket/munkaköröket, és mindig egyszerre több dolgot csinálok (bár én még elég fiatal vagyok, nem meglepő, hogy kísérletezek). Most azt hiszem, megtaláltam a végső célt, és ebben a szakmában pont az (is) vonz, hogy hosszútávon is állandó fejlődést és továbbképzést teszt lehetővé, és mindig szellemileg kihívás marad, nehezen válik unalmassá.

2022. márc. 15. 23:09
 6/11 anonim ***** válasza:
93%
Lehet, lesznek változások, új emberekkel ismerkedhet
2022. márc. 15. 23:26
 7/11 anonim ***** válasza:
93%
Nem az az igazán szabad ember, aki azt csinál amit akar, hanem az, amelyik nem csinálja azt, amit nem akar...
2022. márc. 16. 07:41
 8/11 anonim ***** válasza:
93%

Ez sok dologtól függ. Szereti-e, munkatársak, főnökség.

Ha minden jó, akkor 5-6 év után hülyeség váltani, ha egyik se jó vagy a többség, jó hülyeség 5-6 évet várni vele.

2022. márc. 16. 08:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Az ember pénztárcájának tesz jót
2022. márc. 16. 08:58
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

"Az ember pénztárcájának tesz jót"

Váltottam 15 év után, félig önszántamból. Úgy nézett ki bedől a régi hely, és nem tud bért se adni. Leléptem mielőtt bedőlt volna. Eljöttem, de régi hely talpra állt. Az hogy visszavegyenek szóba se jöhet, én ott örök időkre fekete listás leszek. Még annyit se kapok az új helyen mint a régin.

Jót tett a pénztárcámnak?

2022. márc. 16. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!