Interjún mit mondjak miért szeretnék váltani hasonló munkakörbe egy másik cégnél?
Pár munkatársam akikkel tényleg jó volt dolgozni lelépett, a maradék elég nagy része inkompetens akikkel hosszú távon nem fogok tudni együtt dolgozni.
A jelenlegi munkámat szeretem, de amerre a cég és a csapat tart arra én már nem vagyok vevő úgyhogy elkezdtem nézelődni.
Ezt ha így megmondom nyilván nem jövök ki jól belőle...
Indoktól függetlenül azt szoktam mondani, hogy jó a régi hely de több pénzt szeretnék.
El szokták fogadni.
Alap, hogy soha nem szabad szidni az előző munkahelyet, még ha egy pokol volt, akkor sem.
Én mindig kb. a "új kihívásokat kerestem" vagy a "szükségem volt a változásra" stb. című dumákat szoktam mondani, ha a konkrétum nem publikus, pl hogy utáltuk egymást a főnökkel.
Amikor engem átvettek, nálunk épp volt egy elég nagy szervezeti átalakulás és leépítés, így a hr drága alapból azt hitte hogy ettől félek, ezért vagyok ott az interjún.. 😂
Egyébként ráadásul nem is ezt mondtam válaszul (tudtam, hogy nem küldtek volna el, mivel elég fontos és specko feladatokat vittem, és másik h*lyét meg nem találtak volna kellő szaktudással ennyi pénzért..)
Szóval azt mondtam h igen szervezet átalakul blabla meg amit az 1. Irt kb, csak én konkrétan utánanéztem a cég erősségének, és példaként említettem meg, hogy ezek érdekelnek és ezeket szeretném, és a jelenlegi helyzetben nem látom merre fognak haladni a dolgok.. Kajaltak ezerrel. :)
Aztán amiért átmentem az nyilván a nem éppen gyenge “fizuemelés” volt… ekkor jöttem rá, hogy mennyire is voltam alul fizetve már a piaci átlaghoz és tudásomhoz képest, ugyanis vagy 4 másik helyről is közelítették ezt az új összeget.. most pedig megint itt van egy mostaninál is jóval nagyobb ajánlat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!