Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi lenne a jó megoldás ebben...

Mi lenne a jó megoldás ebben a helyzetben? Nem dolgozó kolléga munkahelyen.

Figyelt kérdés
Van egy kollégám, egyre durvább ahogy viselkedik, mert senki nem szól rá. Én nem vagyok a főnöke, csak kollégája, de mi vagyunk együtt egész nap. A lényeg, hogy lusta, nem szeret dolgozni, néha már hisztizni kezd, ha kicsit több a munka, és egyszerűen nem csinálja meg. Nekem rengeteg dolgom van, nem tudok neki segíteni, de nem is nagyon akarok, mert ő a munkaidő felében játszik, vagy nincs a helyén, tehát nem az van, hogy megfeszül és nem tudja megcsinálni annyi a munka, hanem állandóan lóg. Ezzel csak az a baj, hogy az én munkám rá épül, és néha ha nincs meg valami, akkor nem ő van élővéve, hanem én. Nem akarok óvodás módjára árulkodni a főnöknek, de akkor mi a megoldás? Ezzel a munkatárssal se akarok összeveszni, mert elég rossz lenne úgy együtt dolgozni, szóval én még nem szóltam neki emiatt, pláne hogy nem vagyok a főnöke.
2022. márc. 1. 07:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarsz árulkodni, de ebben az esetben muszáj. Ha elővesznek, hogy miért nincs meg valami, akkor meg kell mondanod, hogy azért mert a kolléga nem csinálja a dolgát ezért te sem tudsz haladni. Semmi nem fog változni, max téged fognak kirúgni, mert mindig rád van panasz.
2022. márc. 1. 08:14
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem árulkodás az, hogy ha más miatt nem tudod megcsinalni a munkádat és ezt szóvá teszed.

Szerintem most ne csinálj mást, csak ha épp rá kell várni, akkor küldesz neki egy mailt, hogy xy dolgot várod. És minden alkalommal, amikor nem küld időben valamit, írsz neki.

Ha pedig téged vesznek elő, hogy nincs kész valami, akkor jelzed, hogy azért nincs kész, mert nem kaptad meg az infót, pedig jelezted, hogy szükség van rá.

Egy kicsit állj ki magadért. Most az van, hogy nem szólsz neki, hogy végezze el a munkáját és akkor sem szólsz, amikor téged tolnak le, mert nem tudod megcsinalni miatta.

Változtass.

2022. márc. 1. 08:24
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Először a kollégával beszélj, ha nincs változás akkor irány a főnököd.
2022. márc. 1. 08:25
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Pedig itt az arulkodas az egyetlen megoldas. Meg kell szepen, diplomatikusan mondani a fonoknek, hogy ez van, es teged is hatraltat.
2022. márc. 1. 08:32
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Normális munkahelyen ez már rég kiderült volna. Nálunk vannak ilyen napi meetingek, ahol elmondja mindenki, hogy hol tart a munkájában, ott én nyíltan rá szoktam kérdezni, hogy az, akitől várok egy munkafolyamatot, hogy áll, előreláthatólag mikor végez és mit tudok csinálni addig is. Ha nálatok megy a sumákolás és mindenki azt csinál, amit akar, akkor nem vagyok benne biztos, hogy ott megéri maradni.
2022. márc. 1. 09:12
 6/14 A kérdező kommentje:

Igen sajnos ez a munkahely ebből a szempontból nem jó, de félek váltani, volt ennél már sokkal rosszabb munkahelyem, emiatt vagyok még itt..

Igazából azt nem tudom, hogy ha esetleg a főnököm azt mondja (volt már ilyen), hogy segítsek be neki, akkor mit csináljak. Mert én egy olyan embernek, aki ellógja a nap nagy részét, nem fogok segíteni. De ezt így mondjam el a főnöknek..?

2022. márc. 1. 09:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

"volt ennél már sokkal rosszabb munkahelyem, emiatt vagyok még itt."

Próbáld az optimista szemléletet. Van egy rossz munkahely, kismillió jobb munkahely is van. Ne örülj annak, hogy van rosszabb, hanem legyél azon, hogy legyen jobb.

2022. márc. 1. 09:19
 8/14 A kérdező kommentje:
Igen, lehet hogy majd körbenézek.. viszont addig is tudtok erre még megoldást? Amit legutóbb írtam.
2022. márc. 1. 09:23
 9/14 A kérdező kommentje:
Vagy amikor olyat mond nekem, hogy valamit nem fog megcsinálni. Egyszerűen nem tudom hogy lehet erre normálisan reagálni..? Persze tudnak neki mit mondani, de akkor rosszban lennénk, nem akarok úgy dolgozni, van elég más problémám. Mit lehet erre reagálni? Hogy akkor ezt mondja a főnöknek, ne nekem?
2022. márc. 1. 09:25
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, volt rosszabb munkahelyed, ez rendben van, de ugyanakkora ra garancia, hogy jobb munkahelyet talalsz, mint arra, hogy nem.
2022. márc. 1. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!