Magyarországon miért nem alkalmazzák azt a módszert, hogy ha egy dolgozó beteget jelent, akkor házhoz küldenek egy orvost ellenőrízni, hogy tényleg az-e?
Nyugat-Európában eléggé el van ez terjedve, mint bevált módszer. Például Hollandiában sem úgy működik a dolog, hogy elmész a háziorvosodhoz, és ő majd ad neked igazolást. Hanem hogy betelefonálsz a munkahelyedre, és ők beregisztrálnak a munkaügyi központnál, mint beteget. És a betegszabadságot és a táppénzt a központ fizeti. De csak ha legalább 2 napot vagy beteg, ha csak 1 napot, akkor azt a munkahelyed szabadnapként írja ki. És a betegség alatt bármikor rádtelefonálhatnak, közben figyelik a háttérzajt, valamint szúrópróbaszerűen kiküldhetnek a címedre egy felülvizsgálóorvost.
Magyarországon miért nem alkalmazzák ezt? Kevesebb lenne a lógós meg a táppénzcsaló.
Nekem már az is fura, hogy 2 nap tappenz utan elvesznek jutattasokat, mintha direkt lenne beteg az ember.
Még azzal se értek egyet, hogy csak az beteg, akiből jön valami valahonnan , vagy még se mozdul x ízülete
A miénk pl írt ki olyannal is, hogy valaki kimerült, nem bírta, kellett pár nap, és már nem volt szabija se..a mentális egészség is fontos
13 , miről beszélsz?
Mi az, hogy meg van szabva, mikor mehet ki depis? Naponta kezelesre se jár.
14: Nem én írom a törvényt, ne engem kérdezz! De amúgy érthető, ha van valamilyen korlát. Mert akkor ennyi erővel bárki kiírathatná magát depivel, és élhetne, mint hal a vízben, munkába járás nélkúl.
De akármivel is írja ki az enbert az orvos, azt biztos nem fogja tanacsolni, hogy a táppénz alatt járjon kocsmába, didzsibe, vagy utazzon el.
De nem hónapokra irjak ki depivel.
Ez nem egy akut dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!