Munkáltató csinálhat ilyet?
Figyelt kérdés
Fel akartam mondani, viszont azt mondta, hogy addig nem mondhatok fel, amíg ki nem fizetem minden eddigi költségemet (munkaruha, orvosi, továbbképzések)2022. febr. 21. 10:37
2/8 anonim válasza:
Kifizettetheti, de olyan nincs, hogy nem mondhatsz fel.
3/8 anonim válasza:
Akkor fizettetheti ki, ha a munkaszerzodesed vagy a kepzesek elott altalad alairt nyilakozat ezt tartalmazza. Utolag felejtos.
4/8 anonim válasza:
Bármikor felmondhatsz, a munkaruhát, orvosit, továbbképzést sem számíthatja fel, amennyiben Ő kötelezett rá...
Tudom h. sok helyen "divat" kifizettetni a munkaruhát, viszont jogellenes - amennyiben nincs ennek önkéntes (!) munkavállaló részéről történt vállalása szerződésben foglalva, és amennyiben a munkavégzéshez nem szükséges és a munkáltató sem írja elő.
Azaz pl. hiába írja alá a munkavállaló, hogy a biztosítókötelet ő viszi a munkábaálláskor az építkezésre, munkabaleset esetén mi attól még a munkáltatót fogjuk megb*szni...
(Üdv. egy munkajogász).
5/8 anonim válasza:
mindig csak az a kérdés, kinek az érdekkörében áll valamilyen munkafeltétel biztosítása...
#4-es voltam.
6/8 anonim válasza:
Akik lepontozták a 2-esemet, indokolják már meg! A munkáltató tényleg kifizettetheti a dolgozóval a képzéseket, ha idő előtt felmond. Nézzetek utána, ha nem hiszitek!
7/8 anonim válasza:
Csak akkor ha, aláiratott vele erről egy papírt, hogy csak akkor mehet el,ha letelt x idő vagy ha a képzést kifizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!