A munkáltató a felmondási idő alatti munkavégzéstől eltekinthet de a felmondási időtől nem, ezt jól tudom?
Vagyis olyan van, hogy felmondok, és ő azt mondja ne menjek be többet (de a bér akkor is jár a 30 napra)
de olyan nincs hogy felmondok és ő azt mondja el lehet menni munkaviszony a mai nappal lezárva? Mert nekem jár a 30 nap fizetetten, ha munkával teliok ha nem-ezt jól tudom?
Nem próbaidő.
" És akkor 3,5 jónapig két forrásból kapott teljes munkaidős fizetést, egyforma adózással?"
így van!! mi ebben a furcsa? És akinek párhuzamosan évekig van másodállása? Vagy akár két vagy több teljes állása?
én pl évekig voltam a családi cégben papíron teljes alkalmazott teljes bérrel miközben másutt is dolgoztam.
És ? annyi állásom lehet amennyit csak akarok.
Ha fizetem az adót köze hozzá senkinek semmi.
Lehet pár eset:
- alap esetben le kell dolgoznod a teljes felmondási időt
- ha te külön kéred hogy tekintsen el a felmondási időtől (részben vagy teljesen), akkor abba belemehet a cég, ilyenkor azt nem fizetik
- kérheted azt is hogy a felmondási idő teljes egészére vagy egy részére mentsenek fel a munkavégzés alól, ebbe is belemehetnek, ez nyilván ritkább, illetve olyan cég is van aki ezt magától dobja be
Az utóbbi két esetnél ugye más a szövegezés.
- ha a cég dobja be hogy eltekint a felmondási időtől, az szerintem már közös megegyezésre módosítaná a felmondást, és szerintem ezt nem vagy köteles elfogadni
kötelezettségtől nem igazán lehet "eltekinteni", elég vicces lenne
szóval a felmondási időre munkabért kell fizetniük, de dönthetnek úgy, hogy téged felmentenek a munkavégzés alól
Dolgozói felmondás esetén jár a munkáltatónak a szerződés vagy törvény (30 nap) szerinti felmondási idő.
Ez azért van, hogy tudjon helyetted mást keresni/találni. Magyarul, ez nem Téged véd valójában, hanem a munkáltatónak segítség adott esetben.
Ha Te kéred a munkáltatót, hogy tekintsen el a felmondási időtől (nem a letöltésétől, hanem magától a felmondási időtől tekint el), és X. Y. napon szüntesse meg a munkaviszonyodat, szíve-joga úgy dönteni, hogy eleget tesz neki, és a kérésednek megfelelő időpontban megszűnik a munkaviszonyod. Tulajdonképpen ez a felmondásodon belüli külön egyezség.
De a dolgozó kérése nélkül nincs joga úgy dönteni, hogy akármikor megszünteti a munkaviszonyodat.
Ez a lehetőség azért van, mert az MT nem tiltja a törvényben foglaltaktól az eltérést. Tehát van rá lehetőség, hogy a két fél egyezsége felülírja a szabályt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!