Vissza tegezhetem a kollégámat vagy sem?
Érkezett egy új férfi kollégám ( 47éves). Az első perctől kezdve tegez engem(24éves nő vagyok). Én még mindig magázódok vele.
Szerintetek tegezzem vissza vagy maradjak a magázódásnál?
Mik a céges szokások? Nálunk mindenki mindenkit tegez. Én első pillanattól tegeztem volna a helyedben.
(Etikett szerint nem tegezhetne, csak ha felajánlod.)
Tegezd!
Munkahelyen SOHA nincs csendőrpertu! Ha a 65 éves vezérigazgató tegez le, őt is tegezd vissza!
Gyakorlatilag ilyen asszimetria ("A" tegezi "B"-t, de "B" magázza "A"-t) két felnőtt között csak olyan helyzetben fogadható el, ha pl. egy kis faluban egy nagyszülőd-korú nénivel/bácsival kerülsz kapcsolatba.
1. Új munkaerő, új kolléga. Bunkóság, hogy letegez.
2. Ha a nő nem kezdeményezi a tegezést, nem tegezhet.
3. Te nem tegezted vissza, következetesen magázod,ezzel jelezted, hogy nem fogadod el a tegező viszonyt.
4. Felnőtt, önálló, dolgozó nő vagy. Te döntöd el, hogy téged ki tegezhet és ki nem.
A kollégád felháborítóan tahó!
Ha nagypapád korú, kb 60 éves, akkor is visszategezed, legfeljebb “András bátyám”, vagy ha nő, akkor “ Szervusz, Vali néni”.
De szó semlehet “csendőrperturól”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!