Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Felmondási indoknak érdemes...

XXNeonSmashXx kérdése:

Felmondási indoknak érdemes azt írnom, hogy nincs oltásom, sem pozitiv tesztem és nem akarok fizetés nélküli szabadságon lenni 1 éven keresztül?

Figyelt kérdés
Nem leszek hátrányban másik cégnél? Nem akarom, hogy egyből ezt nézzék.

2022. febr. 10. 14:51
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy felmondhatsz, 6-os, gondolj már bele felnőttként: el tudod képzelni, hogy valakinek nem találja kellő indokoltságúnak a felmondását a főnöke és nem engedi elmenni? Ott kell dolgoznia nyugdíjig? Legyél már felnőtt tudatos állampolgár: egyik ember nem rendelkezhet a másik felett! Nem vagy a tulajdona!
2022. febr. 10. 16:20
 12/27 anonim ***** válasza:
48%
Igazad van, 10.
2022. febr. 10. 16:23
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell indokolnod a felmondást, csak ha azonnali hatállyal adod be. Egyéb esetben (pláne határozatlan idejűnél) nem kell indokolni.
2022. febr. 10. 16:46
 14/27 anonim ***** válasza:
17%
11. Végül is az állam tulajdona az ember,megnehezítik a menekülést,az biztos.
2022. febr. 10. 17:01
 15/27 anonim ***** válasza:
18%

csak ha azonnali hatállyal adod be

Tehát mégis meg kell indokolni,ha pl egy eset felhúz idegileg,és ott akarom hagyni most azonnal? :D

2022. febr. 10. 17:02
 16/27 A kérdező kommentje:
Értem, akkor nem indoklom meg. Felmondási időhöz nem hiszem, hogy ragaszkodnak majd, mert igy sem engednek vissza dolgozni, 1 hetes nátha után, pedig látták, hogy full egészséges vagyok, de ugy néznek rám oltás hiányában mint aki az egész földet fogja most megfertőzni coviddal. :,D
2022. febr. 10. 18:06
 17/27 anonim ***** válasza:
69%
15! Ne legyél már ennyire ostoba kérlek! Ennyi ésszel hova vettek fel dolgozni?
2022. febr. 11. 07:23
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

A 10.-nek igaza van.

"67. § (1) A munkavállaló határozatlan idejű munkaviszonyának felmondását nem köteles indokolni.

(2) A határozott idejű munkaviszonyának felmondását a munkavállaló köteles megindokolni. A felmondás indoka csak olyan ok lehet, amely számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna."

2022. febr. 11. 07:26
 19/27 A kérdező kommentje:
Ma bementem és felmondtam, nagyon segitőkészek voltak, mindent helyesen lepapirozunk, rózsaszin tb kiskönyvem is lett, a könyvelőnk küldött megfelelő felmondási mintát, ki is fizettek a maradék szabadságaimmal együtt. Végül nem kellett indoklás, mivel határozatlan idejű volt a szerződésem. De mindannyian tudtuk, hogy ezt a helyetet a remek döntéshozóknak köszönhetjük, hiszem Mo. előre megy...
2022. febr. 11. 19:00
 20/27 anonim ***** válasza:

18. Én azt kérdeztem,hogy nem határozott idő esetén a munkavállaló indoklás nélkül felmondhat-e,vagy indokolnia kell.(szerintem pont lxrják,ha csak nem komoly dolog)

Persze hogy lepontoztak,de nem ez a lényeg. Még a tájékozódásra is csak negatívan reagálnak néhányan.

Mintha egy most végzett melós egyből tudná a törvénykönyvet fejből,a suliban ilyeneket nem tanítanak mellesleg.

Tájékozódni meg bűn...

Egyébként ettől függetlenül azért is írtam,mert érdekel hogy hol kezdődik az a határ,ahol "számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna."

Tehát a lehetetlen gondolom a fizikai állapot,nem képes elvégezni munkafeladatokat.

De mi az az aránytalan sérelem?

Milyen kategória,hol kezdődik,mi az,amit már lehet annak nevezni,és mi az amit nem?

2022. febr. 11. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!