Felmondási indoknak érdemes azt írnom, hogy nincs oltásom, sem pozitiv tesztem és nem akarok fizetés nélküli szabadságon lenni 1 éven keresztül?
csak ha azonnali hatállyal adod be
Tehát mégis meg kell indokolni,ha pl egy eset felhúz idegileg,és ott akarom hagyni most azonnal? :D
A 10.-nek igaza van.
"67. § (1) A munkavállaló határozatlan idejű munkaviszonyának felmondását nem köteles indokolni.
(2) A határozott idejű munkaviszonyának felmondását a munkavállaló köteles megindokolni. A felmondás indoka csak olyan ok lehet, amely számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna."
18. Én azt kérdeztem,hogy nem határozott idő esetén a munkavállaló indoklás nélkül felmondhat-e,vagy indokolnia kell.(szerintem pont lxrják,ha csak nem komoly dolog)
Persze hogy lepontoztak,de nem ez a lényeg. Még a tájékozódásra is csak negatívan reagálnak néhányan.
Mintha egy most végzett melós egyből tudná a törvénykönyvet fejből,a suliban ilyeneket nem tanítanak mellesleg.
Tájékozódni meg bűn...
Egyébként ettől függetlenül azért is írtam,mert érdekel hogy hol kezdődik az a határ,ahol "számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna."
Tehát a lehetetlen gondolom a fizikai állapot,nem képes elvégezni munkafeladatokat.
De mi az az aránytalan sérelem?
Milyen kategória,hol kezdődik,mi az,amit már lehet annak nevezni,és mi az amit nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!