A barátnőm évek óta panaszkodik a munkahelye miatt. Most válthatna, mégsem akar. Bunkóság megmondani a véleményem?
Több mint két éve került oda. Az egyik nő helyére vették fel határozott idejű szerződéssel. Tavasszal fog lejárni. Mióta ott van, napi szinten regényeket ír róla, hogy mennyire sz*r hely, estig túlórázik amit nem fizetnek. A főnöke naponta alázza. Múltkor is teljesen ki volt akadva emiatt és már sírt otthon. Akkor mondta, hogy legszívesebben azonnal felmondana. A munkatársai kiközösítik. Nincs jóban senkivel.
Mondtam neki hogy nézzen másik helyet, de nem akar. Ma meséli, hogy lenne ott tavasztól más pozíció amit megpályázhatna és lehet csak marad, bár tudja, hogy napi szinten panaszkodik és mindenkit idegesít ezzel.
Bunkósàg lenne megmondani neki, hogy akkor ne panaszkodjon folyamatosan ha ezt választja?
Komolyan türelmesen hallgatom évek óta, biztattam, mellette voltam, de aki nem akar változtatni azzal nem lehet mit tenni. Állandóan csak ez a téma. Meguntam.
N
Sajnos ma folytatódott a szokásos panaszkodás. Pénteken megint durván leszidta a főnöke. Ma meg csoportos megbeszélés volt, ahol nem merte elmondani a véleményét, hogy nem bírja a rengeteg túlórát és ki van közösítve.
Írt nekem egy regényt. Szégyellem, de annyit mondtam neki, hogy "te választottad, hogy maradsz, akkor ne panaszkodj."
A terhei felét rádrakja így...
Amúgy meg rámehet az egészsége is ha így folytatja, nem is értem, miért nem lép. Pláne hogy bátorítod is.
"Szégyellem, de annyit mondtam neki, hogy »te választottad, hogy maradsz, akkor ne panaszkodj.«"
Ezt azért finomabban is lehetett volna közölni. Az elején te magad írtad, Kérdező, hogy nem bunkón akarod megfogalmazni a véleményedet. Most sikerült. És nem a véleményeddel van a baj, hanem a stílussal. Mikor a maradás mellett döntött, akkor meg kellett volna nyíltan mondani, hogy ebben te nem támogatod és a jövőbeni (ilyen irányú) problémáit illetően nem tudsz neki segíteni-tanácsot adni. Lehet, hogy besokaltál a témától, de ezt meg kellett volna előzni. Ez így nem volt "szép".
jajj de hülye az ilyen. halassza el egy fél évvel a lakásvásárlását és bumm, máris megvan az új, stabil munkahely amit fel lehet mutatni a banknak.
remélem azóta dobbantott onnan.
Dehogy dobbantott. Folytatódik a szenvedèse. Múlt héten behívta a főnök és mondta neki, hogy nincs vele megelégedve.
Ma délután folyamatosan írt nekem. 4-kor is rengeteg munkám volt még, tiszta ideg voltam. Akkor láttam írt 17 üzenetet, amit nem nyitottam meg. Írtam neki, hogy ne haragudjon, de nem tudom elolvasni. Majd este válaszolok.
Tegnap is végig azt írta, hogy neki kell leltározni meg dobozokat pakolni stb. Oké.
Én is rengeteget dolgozok, de nem írom le senkinek részletesen a napom percről percre, mert senkit nem érdekel aki nincs benne.
Bár nem értem ha ennyire rossz neki ott, miért nem jelentkezik máshova miért akar ugyanott dolgozni csak más pozícióba. Én már rég menekültem volna onnan, szerintem mondd meg neki a véleményed vagy eseleg küldj neki egy két állláshirdetést..
Ha meg nem változtat az ő baja, a munkahelyen biztos kinevetik vagy amiatt piszkálják mert ott is sokat panaszkodik.
Tényleg pszichológus kellene neki hogy ne szorongjon és utána meg egy jót buliznia és váltania :)
Mutasd meg neki ezeket a kommenteket, hátha akkor észhez tér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!