Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tegyem szóvá, hogy ez engem...

Tegyem szóvá, hogy ez engem nagyon zavar?

Figyelt kérdés

Elvileg személyi asszisztensként dolgozom a munkahelyemen, gyakorlatilag elég sokrétű a munkám, bőven kitölti a munkaidőmet és bőven túlhaladja az asszisztensi munkakört.

Alapvetően szeretem csinálni, de van egy nagyon idegesítő dolog: a főnököm kérni szokta, hogy készítsek neki kávét, ami részemről még oké is, viszont sokszor - ha olyan értekezlet van, amin nekem nem kell ott lennem, mert olyan részleghez tartozik - a kollégáimat is körbekérdezi, ki kér kávét. Úgy gondolom, a többieknek nem vagyok az asszisztense... én ezt csicskáztatásnak érzem, mert az értekezlet előtt bőven lenne mindenkinek ideje kávét főzni és magával bevinni, illetve a cég sem valami nagy, szóval nem egy multi, ahol ez talán bevett szokás lehet...nagyon kellemetlen helyzet, mert ha megkérdezi őket, nem mondhatom ott helyben, hogy nekik nem viszek. Mégis úgy érzem, nem az én dolgom lenne, mivel feladatok tekintetében egy szinten vagyok velük, ráadásul sokszor volt már rá példa, hogy beszóltak/utálatosak voltak, szóval nem is vagyok velük annyira jóban, hogy én kiszolgáljam őket.

2022. febr. 2. 05:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

9-es

Ha 30 ev alatt csak egy munkahelyed volt, akkor nincs miröl beszélni.

Te még nem dolgoztal multiknál.

2022. febr. 2. 09:37
 12/23 anonim ***** válasza:
61%
A főnöködet szolgálod ki ilyenkor nem ők csicskáztatnak. Viszont, ha lekezelőek és bunkók, lehet legközelebb a cukor helyett a sót vinném be.
2022. febr. 2. 09:40
 13/23 anonim ***** válasza:
53%
Nem megyünk asszisztensnek kis céghez, pontosan ezért amit írtál. Minden a nyakadba szakad és mégcsak nem is olyan feladatok, ami rádtartozna. Az ilyen helyeken, ilyen poziban levő emberek 1-2 hónapon belül mindenesek lesznek.
2022. febr. 2. 09:49
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

Nem egy munkahelyem volt és nem egy multinál megfordultam.

A saját kudarcaid miatt ne bocsátkozz feltételezésekbe.

Innentől kezdve ugyanazt tudom mondani, amit eddig.

2022. febr. 2. 10:07
 15/23 anonim ***** válasza:
18%

Köpj bele a kavejukba az undokoknak.

Amugy meg az tenyleg igaz, hogy a titkarnői munkakör meg a kavefőzes kez a kezben jar.

2022. febr. 2. 13:14
 16/23 anonim ***** válasza:
25%

De miért van ekkora szerepe a cég életében egy rohadt kávénak? Kávézzon otthon mindenki basszus.

Amúgy igazad van kérdező, én nem tűrném meg, hogy kávét főzessenek velem. Ugyanolyan, mintha a cipőjüket pucolnád meg.

2022. febr. 2. 17:13
 17/23 anonim ***** válasza:
47%

Főzd pocsékra 1-2x, lehet azután már nem fognak kávéra vágyni.

Egy időben velem is főzettek, utáltam, amúgy se vagyok tisztában az arányokkal, nem iszom főzött kávét, hát olyan lett amilyen, hol erős, hol vízes.

2022. febr. 2. 17:20
 18/23 anonim ***** válasza:
Én egy ügyvédi irodában vagyok most titkárnő, hiába, hogy ide a német nyelvtudásom is kellett, nem fizetnek meg, és még mosogatnom is kell a főnököm után, meg én is ezt tapasztalom, hogy ilyen "mindenes" vagyok. Amint adódik jobb lehetőség, el akarok menni innen.
2022. febr. 2. 19:48
 19/23 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszaitokat. Amit még egyszer szeretnék hangsúlyozni, hogy nem azzal van gondom, hogy kávét kell főznöm, hanem hogy sima, mezei értekezlet előtt, amikor a munkatársak alapból tengenek-lengenek a folyosón, én pedig tényleg mindent csinálok, akkor én szolgálom ki őket, pedig ott lett volna az egész délelőtt, hogy kávéval érkezzenek, ha annyira kívánják. Ez tényleg csak arról szól, hogy valószínűleg annyira nem is kívánják, csak jól esik, hogy lehet valakit ugráltatni. Nem tudom, mennyire érthető, mi a problémám. Ha külsősök jönnek tárgyalni, természetesen kollektív teszem fel a kérdést az ott lévő kollégáknak is, hozhatok-e valamit. Valószínűleg ismerni kellene ahhoz a munkatársaimat, hogy lássátok, mennyire arrogáns, lekezelő emberek, mert így nem tudtam szerintem átadni ebben a pár sorban. Ja, és arról nem is beszélve, hogy utána bent hagyják a poharat, pedig az ebédlő is egy lépésre van, sőt, ha ásványvizet isznak ott hagyják az üres üveget, pedig a kuka egy méterre van a tárgyalóasztaltól. Szerintem ez tényleg csak arról szól, hogy most végre nem ők nyalnak, hanem még alattuk is van valaki.
2022. febr. 3. 07:00
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez ilyen, erre rá kell tudni. A személyi asszisztens ezt jelenti, hogy te vagy a mindenes. Ha nem tetszik akkor vagy a főnöködnek szólj, hogy te szívesen főzöl kávét, csak a kollégák arrogáns viselkedése nem tetszik, vagy szólsz értekezlet után az embereknek, hogy vissza lehet venni az arcból. Vagy elmész és keresel más munkahelyet. Amúgy hiába vagytok szerinted egy szinten, nem azok vagytok, hiába ugyanúgy beosztottak, de a személyi asszisztens (titkárnő vagy hívjuk ahogy akarjuk) általában a főnök "szolgája". És ha a főnök úgy kívánja, hogy szolgáld ki őket is, akkor már az ő szolgájuk is leszel.
2022. febr. 3. 07:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!