Veletek volt már olyan, hogy táppénzre mentetek, mert valóban betegek voltatok, de a főnökötök azt hitte, hogy csak lógtatok?
10: És ez milyen munka volt?
Mondom, régebben, 2010 körül, amikor még nem voltak elterjedve annyira az okostelók, akkor a Facebookot mindenki inkább gépről használta. Tehát akkor, ha oldalt látható volt, hogy valaki elérhető, az általában azt jelentette, hogy épp gép előtt ül. Csak részben tartozik a kérdésem témájához, de itt a gyk-n mesélte még valaki akkoriban, hogy egyszer a munkahelyén engedélyt kért, hogy később menjen be, mert időpontja van fogorvoshoz, megadták. Végül a feltélezettnél korábban végzett a dokinál, így munka előtt még hazaugrott, otthon leült kicsit a gép elé. Belépett a Facebookra, ahol a főnöke történetesen ismerőse volt. Azt látta, hogy a főnök is épp online. Pár perc elteltével egyszer csak ráír, hogy ha már végzett a fogorvossal, akkor legyen szíves nem facebookozni, hanem menjen befele, mert rengeteg a munka. Írta, hogy azóta (és ez valahogy érthető) nem jelöl vissza főnököt, de még kollégát se nagyon.
Az eszem megáll! Már filmet sem nézhet betegen?! Csak haldokolni szabad a betegnek a sötét szobában?!
Ezek mégis hová képzelik magukat?!
Azt még értem, ha moziban látja és amiatt húzza a pofáját. Bár ahhoz sincs köze! Ha igazoltan beteg, az orvos véleményét nem írhatja felül, bármekkora istennek is képzeli magát.
Én már több munkahelyet megjártam, mindenhol ment a szájhuzogatás, meg hogy "á biztos csak kamu" úgy a főnök mint a kollégák részéről is. Hányinger ami a munkahelyeken megy !
Mi az, h főnök? Szolgák vagytok?
Az csak egy másik beosztás, ami kizárólag a munkahelyre vonatkozik, ha nincs bent a dolgozó akkor semmi köze a "főnöknek" hozzá, ha meg chaten irkál az zaklatás.
Le kell orditani, elküldeni a fenébe, kinevetni. Aztán lehet menni máshová és annyi.
Azért viselkednek így, mert hagyjátok.
"14: Ha a főnököt rajtakapja a nagyfőnök, hogy beteget jelentve moziban vagy kocsmában lazulgat, nyilván rajta is ugyanúgy csattan az ostor."
Igen, jól leb..a hogy miért nem hívta meg őt is...
A normális az lenne, hogy a munkahely kihasználja valamelyik tulajdonságomat, cserébe én pénzt kérek tőle. Win-win.
Ez a feudális hozzá állás a szocializmusból maradt itt, ami tulajdonképpen egy állam vallás is volt. Nehéz ezeket a helytelen mintákat elengedni sokaknak.
Pedig csak üzlet az egész - én eladásra kínálok valamit, ők megveszik. Attól még nem lesz a feljebbvalóm hogy megvásárolja a skilljeimet napi 8 órában.
Ugyanannyira hálásnak kellene lennie mint nekem a munkáért, hisz a munkavállaló munkájából van a haszna. Nélkülük mehetne a híd alá ő is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!