Valóban nem lehet elmenni táppénzre abban az esetben, ha hatósági karanténba kerül az ember?
Amikor márciusban kezdődött ez a járvány dolog rákérdeztem a háziorvosnál, és egy másik orvost is megkérdeztem. Valamint érdeklődtem a munkahelyemen is.
Akkor az volt, hogy csak akkor vesznek fel táppénzre, ha beteg vagy (nem feltétlenül COVID).
Nyilván. Hivatalosan. De volt már kint a férjem Tengizbe úgy dolgozni, hogy közben táppénzen volt, csak kellett egy kis pénz a zsebbe...
Sőt, pénz se kell, ha te azt mondod, nagyon fáj a hátad vagy ilyesmi, ami miatt képtelen vagy elvégezni a munkádat.
Most viszont más a helyzet, mert fogalmam sincs, hogy mennyire komplex a rendszer, hogy a Mák, (vagy mit tudom én, ki fizeti a táppénzt), van-e rálátása arra, hogy te voltál kint külföldön és te nem lehetsz elviekben táppénzen.
Én úgy tudom, ha érintkeztél fertőzöttel, vagy megvan az esély, hogy elkaptad és karanténba kell menned ebben az esetben is értesítened kell a háziorvost.
Ha valóban így van, és felvesz téged betegállományban úgy, hogy karanténban vagy, akkor szerintem azzal megütheti a bokáját.
Ha a hatóság rendeli el a karantént, akkor jár táppénz, ha csak úgy magadtól otthon maradsz, akkor persze nem.
Mostanában beszéltek valami módosításról, hogy viszont hatósági karantén esetén sem jár táppénz, ha a delikvens "felelőtlenül" sárga vagy piros országban járt. Nem tudom, hogy ez már átment-e.
4-es!
Elsejétől minden ország piros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!