A céges autó mosását és a szélvédőmosó folyadékot nem a munkáltató kellene állja?
Ma volt az első és utolsó munkanapom futárként. Egy kis ócska rongyos caddyvel dolgoztam, aminek vállalhatatlan az állapota. Ez előttem dolgozó sofőr nagyon koszosan hagyta és én takarítottam ki egy óra alatt. Az ablakmosó tartály üres volt, mondtam is a főnöknék és csak annyit válaszolt, hogy a tescóban lehet kapni. Délután a munkaidő után letettem az autót, és átnyújtom a számlát a szélvédőmosóról + a mosás és porszívó 1800 volt. Erre azt mondja a főnök, hogy ezt nem fizeti ki, mert a sofőr dolga tisztán tartani az autót.
Nagyon felhábrodotam, mégis én alkalmazottként miért költsem a saját pénzem más autójára?? Holnaptól már nekem is kellene tankolnom? Ott helyben megmondtam, hogy jövőhéten ne várjon, ezt a napot ingyen dolgoztam, de a felmondási időt nem vagyok hajlandó ledolgozni.
A tisztitast az elozo soforon kellett volna behajtani, aki mocskosan hagyta maga utan a kocsit.
Amint valaki leszamol, atnezni az autot, potolni az ablakmosot peldaul, kiporszivozni stb, levonni az utolso berebol.
Amikor megkapja egy uj sofor, akkor o tartja nyilvan tisztan.
De az, h mindent az uj soforre terhel, az nagyon nem korrekt!
Nálunk kamionos cégnél úgy működik a telephelyen van 1m3-es tartály. Ebben van az ablakmosófolyadék. Ebből, aki akar kiszolgálja magát.
A nemzetközisek visznek magukkal külön kannába, tartalékba. Külső tisztítás saját zsebből felejtős! Tankolókártyával szépen ki van fizetve! Számla mappába betesz, Túra végén irodában az asztalra kitesz, a többi számlával együtt!
Belső takarítás 1 alkalommal engedélyezett, jön az új kolléga, akkor a 30.000 ft-os takarítási költséget a cég fizeti. További belső tisztaság fenntartása a sofőrön múlik.
19
Biztosan nem olyan sok az az órabér, hogy érdemes legyen minden percet hálásan ledolgozni. A főnök is ott rövidíti meg a dolgozót, ahol csak tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!