Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A céges autó mosását és a...

A céges autó mosását és a szélvédőmosó folyadékot nem a munkáltató kellene állja?

Figyelt kérdés

Ma volt az első és utolsó munkanapom futárként. Egy kis ócska rongyos caddyvel dolgoztam, aminek vállalhatatlan az állapota. Ez előttem dolgozó sofőr nagyon koszosan hagyta és én takarítottam ki egy óra alatt. Az ablakmosó tartály üres volt, mondtam is a főnöknék és csak annyit válaszolt, hogy a tescóban lehet kapni. Délután a munkaidő után letettem az autót, és átnyújtom a számlát a szélvédőmosóról + a mosás és porszívó 1800 volt. Erre azt mondja a főnök, hogy ezt nem fizeti ki, mert a sofőr dolga tisztán tartani az autót.

Nagyon felhábrodotam, mégis én alkalmazottként miért költsem a saját pénzem más autójára?? Holnaptól már nekem is kellene tankolnom? Ott helyben megmondtam, hogy jövőhéten ne várjon, ezt a napot ingyen dolgoztam, de a felmondási időt nem vagyok hajlandó ledolgozni.

2022. jan. 7. 21:15
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
89%

A tisztitast az elozo soforon kellett volna behajtani, aki mocskosan hagyta maga utan a kocsit.

Amint valaki leszamol, atnezni az autot, potolni az ablakmosot peldaul, kiporszivozni stb, levonni az utolso berebol.

Amikor megkapja egy uj sofor, akkor o tartja nyilvan tisztan.

De az, h mindent az uj soforre terhel, az nagyon nem korrekt!

2022. jan. 8. 12:02
 22/31 anonim ***** válasza:
20as. Vannak, akik ennel egy kicsit igenyesebbek a kornyezetukre...😌
2022. jan. 8. 12:06
 23/31 anonim ***** válasza:
49%
22, kérdezőt idézve egy csöves melós autó... ez csak időpazarlás, pláne saját zsebből/időből.
2022. jan. 8. 12:10
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk kamionos cégnél úgy működik a telephelyen van 1m3-es tartály. Ebben van az ablakmosófolyadék. Ebből, aki akar kiszolgálja magát.

A nemzetközisek visznek magukkal külön kannába, tartalékba. Külső tisztítás saját zsebből felejtős! Tankolókártyával szépen ki van fizetve! Számla mappába betesz, Túra végén irodában az asztalra kitesz, a többi számlával együtt!

Belső takarítás 1 alkalommal engedélyezett, jön az új kolléga, akkor a 30.000 ft-os takarítási költséget a cég fizeti. További belső tisztaság fenntartása a sofőrön múlik.

2022. jan. 8. 21:57
 25/31 anonim ***** válasza:
Ez korrektnek hangzik.
2022. jan. 8. 22:35
 26/31 anonim ***** válasza:
Ahol tankolsz benzinkút, hozzácsapod a takarítás árát is.
2022. jan. 9. 04:03
 27/31 anonim ***** válasza:

19

Biztosan nem olyan sok az az órabér, hogy érdemes legyen minden percet hálásan ledolgozni. A főnök is ott rövidíti meg a dolgozót, ahol csak tudja.

2022. jan. 9. 08:53
 28/31 anonim ***** válasza:
Rendben, de érted a különbséget: olyankor magad után teszel magadnak (is) rendet, és minden van hozzá, nem fizetsz, neked meg fizetnek érte. Fel se merül, hogy neked ajándékokkal kell kedveskedni majd.
2022. jan. 9. 08:59
 29/31 grafno ***** válasza:
De neki kellene állnia. Asszonynak a ruháját is a cég mosatja egy mosodaban. Nálunk a céges kártyára megy a tankolás meg a kocsi mosás is.
2022. jan. 9. 22:09
 30/31 anonim ***** válasza:
Oké, igényesnek lenni jó dolog, a munkakörnyezetünkre is, de ha azt látjuk, hogy a főnök sz.rik bele magasról, nem fizetik a túlórázást, sőt még neked kell állnod, onnantól kezdve nem érdekelne.
2022. jan. 10. 11:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!