A céges autó mosását és a szélvédőmosó folyadékot nem a munkáltató kellene állja?
Ma volt az első és utolsó munkanapom futárként. Egy kis ócska rongyos caddyvel dolgoztam, aminek vállalhatatlan az állapota. Ez előttem dolgozó sofőr nagyon koszosan hagyta és én takarítottam ki egy óra alatt. Az ablakmosó tartály üres volt, mondtam is a főnöknék és csak annyit válaszolt, hogy a tescóban lehet kapni. Délután a munkaidő után letettem az autót, és átnyújtom a számlát a szélvédőmosóról + a mosás és porszívó 1800 volt. Erre azt mondja a főnök, hogy ezt nem fizeti ki, mert a sofőr dolga tisztán tartani az autót.
Nagyon felhábrodotam, mégis én alkalmazottként miért költsem a saját pénzem más autójára?? Holnaptól már nekem is kellene tankolnom? Ott helyben megmondtam, hogy jövőhéten ne várjon, ezt a napot ingyen dolgoztam, de a felmondási időt nem vagyok hajlandó ledolgozni.
Amit használnak, az koszolódik, akkor is, ha nem esznek, isznak benne!
Ja, a rendőrökkel is ott basznak ki, ahol tudnak. Elég sokan mondanak is fel!
Aztán nem kell ám csodálkozni, hogy csak kényszerböl vagy "véletlenül" esik be valaki az ilyen tróger céghez dolgozni és szarik az egészbe, csak azt lesi, mikor talál kicsivel is jobbat és lelép.
Még annyi jutott és eszembe a kérdésről, hogy a munkaruhát is te mosod ki otthon a mosógépben, nem?
Nem a cég! És nem viszel számlát nekik a mosóporról, öblítőről, vízfogyasztásról, nemde? :)
Azért egy munkaruha kimosása jóval kevesebbe kerül, mint az autó tankolása, karbantartása.
Összedobom a heti szennyessel és nem okoz többletkiadást. Azért ne hasonlítsuk össze a kettőt. Nincs mit magyarázni ezen: a mocskos munkáltatók ott húzzák le pofátlanul a dolgozót, ahol csak tudják. De csak tapsikoljatok hozzá. Jóra biztos nem vezet.
Egyetertek 13assal.
Nagyon gaz az egesz.
Attol, h igy mukodik, meg ku.vara nem normalis.
Ha nem lenne, aki igy is elvallalja, akkor a munkaltato is valtoztatna, mert hopp, nix emberem.
A kovetkezo tenyleg az lesz, h a jattbol tankoljal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!