A céges autó mosását és a szélvédőmosó folyadékot nem a munkáltató kellene állja?
Ma volt az első és utolsó munkanapom futárként. Egy kis ócska rongyos caddyvel dolgoztam, aminek vállalhatatlan az állapota. Ez előttem dolgozó sofőr nagyon koszosan hagyta és én takarítottam ki egy óra alatt. Az ablakmosó tartály üres volt, mondtam is a főnöknék és csak annyit válaszolt, hogy a tescóban lehet kapni. Délután a munkaidő után letettem az autót, és átnyújtom a számlát a szélvédőmosóról + a mosás és porszívó 1800 volt. Erre azt mondja a főnök, hogy ezt nem fizeti ki, mert a sofőr dolga tisztán tartani az autót.
Nagyon felhábrodotam, mégis én alkalmazottként miért költsem a saját pénzem más autójára?? Holnaptól már nekem is kellene tankolnom? Ott helyben megmondtam, hogy jövőhéten ne várjon, ezt a napot ingyen dolgoztam, de a felmondási időt nem vagyok hajlandó ledolgozni.
Férjem is volt futár, ott az volt a 'szokás', hogy minden pénteken ha végeztek a túrával, autó mosás + takarítás saját zsebből :)
Ha ez nem volt meg, akkor pedig fizetniük kellett, hogy más elvigye és megcsinálja :D
Hat ez nagyon gaz, total igazad van.
Amugy hogy mukodik? Egy ember egy autot hasznal sokaig vagy ma te hajtod, holnap egy kollega?
Ilyen a futárélet.
Ahogy az első is írta, minden pénteken mosás nap van. Ha hétfőn koszos autót viszel be, kötbéreznek.
Amúgy is egy csomó 100-200 forintost adnak a jobb címeken, be lehet dobálni az mosóautomatába.
Ha nem tetszik, akkor válts munkát! Lesz még cifrább is futiként, ne aggódj. De ha ezen fennakadsz, nem lesz hosszú életed a cégnél.
A borravalójából nehogy már a főnök redvás kocsiját mossa! Hol élsz?
A munkaeszközt (jelen esetben a kocsit ) a munkáltatónak kell használható állapotban biztosítania. Vagy a helyi buszjáratot is a buszsofőr tankolja, saját zsebből?!
7-8
Ha a futár teleszotyizza, kiönti az energiaitalt, kólát, morzsázva eszi a péksütit... Azt miért a munkáltatónak kéne fizetnie? Aki összeganézza, az fizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!