Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy dolgozzátok fel, ha...

Hogy dolgozzátok fel, ha hátrányos megkülönböztetés ér titeket a munkahelyen?

Figyelt kérdés
Pl. Ugyanazt a munkát végzitek, mint a többiek, de más a vezetőtök és máshogy értékeli a munkátokat, mint a többiekét pedig ugyanazt csináljátok és ennek fizetésbeli eltérés a vége a ti károtokra. Van olyan, akinek fordult már elő ilyesmi?
2022. jan. 6. 18:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%
Az egy dolog, hogy ugyanazt a munkát végzed, de biztos, hogy ugyanúgy is...?
2022. jan. 6. 18:10
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen képzeld ugyanúgy is.
2022. jan. 6. 18:11
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
Mivel indokolják a különbséget? A főnöködet nem kérdezted soha?
2022. jan. 6. 18:14
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem mondta meg az okát én meg úgy vagyok vele már nem is igazán akarnám erről firtatni, mert fél éven belül pozíció váltási lehetőségem lesz cégen belül és akkor már mindegy, kapom majd a rendes munkabért. Minek vesszek össze már vele eddig? Legalább azt megígérte, ha megpályázok másik helyet támogatni fog benne.
2022. jan. 6. 18:16
 5/11 anonim ***** válasza:
77%

Magyarországon nem ritka, hogy egy új, frissen felvett kollégát 10 - 20 ezer forinttal többért alkalmaznak, mint egy 5 éve ott dolgozó munkatársat...

Nálunk is egy 22 éve itt dolgozó kolléga annyit keresett, mint én, aki akkor frissen kezdett!

Pedig, ugyanazt a munkát végezzük! Ráadásul, én 5 évig 1 órával a munkakezdés előtt bejártam minden nap dolgozni szorgalomból!

Itt az országban pofára megy, ki mennyit keres...

Míg, az utánam következő kollégák közül többen jobban keresnek, mint én... Persze, ezekről csak én tudok...

Jól tudjuk, mi a magyar munkahelyi mentalitás a cégvezetők részéről: "Ha nem tetszik, el lehet menni!" vagy, a másik "kedvenc" mondatom: "Mindenki pótolható! Nincs pótolhatatlan dolgozó!"

2022. jan. 6. 18:31
 6/11 A kérdező kommentje:
Na igen...Én ezzel az emberrel egyszerre kezdtem a cégnél ugyanúgy gépkezelőként. Ő 3-as kompetencia szinten én pedig 4-esben vagyok, azaz nekem kellene pártízezerrel többet keresnem. Mindketten kaptunk fegyelmit ugyanazért a dologért tavaly. Év végi értékelésnél engem leértékeltek a fegyelmi miatt őt pedig nem. Mindez azért történhetett így, mert az ő szakvezetője tudja, hogy milyen jelentéktelen dolog miatt kaptuk a fegyelmit az én művezetőm pedig nem tudja és emiatt leértékelte a munkám. Az eredménye pedig az lett ennek, hogy a munkatársam 2x akkora béremelést kapott, mint én így a fizetésem közel az övével lett egyenlő annak ellenére, hogy magasabb képzettségi szinten vagyok nála. Jó, mi? :)
2022. jan. 6. 18:39
 7/11 anonim ***** válasza:

#2: nem írtad a munkakört, szóval nehéz így megítélni a dolgot.

Egy teljesítményfókuszú munkánál (fizikai munka) könnyű "lemérni", hogy ugyanúgy dolgozol-e mint a többiek. De irodai v. egyéb elvontabb melónál ez nem olyan egyértelmű.

2022. jan. 6. 18:42
 8/11 anonim ***** válasza:

6: ezt csak utólag olvasom...

Az értékeléseket készítőknél kellett volna reklamálni.

2022. jan. 6. 18:43
 9/11 A kérdező kommentje:

8: Reklamálnék is, de több okból sem akarok:

1) Munkatársam valamilyen szinten haver így nem akarom, hogyha rájönnek a különféle eljárásra, akkor az én bérem emelése helyett az övét csökkentenék, mert akkor vége lenne a jó viszonynak.

2) A műszakvezetővel való vita oda vezetne, hogy másik munkakör megpályázása esetén esetleg nem támogatná a tovább lépésem. Mivel elég komoly fizetésemeléssel járna az új pozíció, azért fontos lenne, hogy sikerüljön váltanom.

3) Max 4-5 hónapot maradok még ebben a munkakörben és havi 10-15 ezret bukok mindössze ezen az eltérésen így nem érzem szükségét annak, hogy pusztán anyagi okok miatt vitát szítsak. Valahogy kibírom.

Ezért érdekel, hogy mások jártak-e már így, mert eléggé megfogott így a lelkiismeretesség terén és nem tudom hogy fogok majd így innentől dolgozni: ugyanazzal az alapossággal vagy esetleg tojok majd a munkára, mint a dolgozók 50%-a.

2022. jan. 6. 18:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Tehát akkor kompromisszumot kötöttél. havi 10-15-ért mondjuk nem is nagyon érdemes ugrálni.
2022. jan. 6. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!