Mit tudnék még tenni?
Marhara semmi koze az egeszhez, mit jon o ehezz hogy ilyeneket dumaljon??
Ne beszelgess vele tobbet semmirol...
Én kint tanulok egyetemen. Az a helyezet, hogy (ahogy én látom) angliában 2 féle ember van, ahogy ez a Brexit-nél is kijött. Én "európai" és "amerikai" típusnak hívom őket.
Az első a számunkra normális, az "európai típus".
Képes felismerni és elfogadni/próbálni javítani a hibáin, emberszámba vesz mindenkit, udvarias, érdeklődő, és ő is csak élni szeretne. Ha nincs is tisztában a történelemmel, tudja, hogy nem csak Britannia van, és ez is teljesen jól van.
Én azt vettem észre, hogy ez az a típus, aki maga is bevándorló gyereke/unokája, vagy nagyon sok nem angol behatás érte kiskorában/kamaszkorában. Szerencsére ismerek jó pár ilyen embert.
A második az "amerikai típus".
Azért amerikai mert az összes negatív amcsi sztereotípiát megéli... arrogáns, tudatlan, udvariatlan, egocentrikus, hipokrita, élteti azt hogy nem tud valamit, megsértődik ha nem angolként viselkedsz, mindig önmaga van elöl (Me & you), és "Anglia az angoloké, ne jöjjön bevándorló", ugyanakkor mosolyogva haverkodik a bevándorlóval. Vitában, ha kifogy az érvekből, akkor előveszi a "te csak bevándorló vagy, nem értem amit mondasz, beszélj rendesen angolul" kártyát, még akkor is, a 2 perce a motyogásodat is teljesen értette.
Ezek általában az echt angolok.
A minta egyszerű: Az elsőt keresd, az utóbbit kerüld. A főnököd az utóbbi úgy néz ki.
De nem az ő hibája. Az angolok szűrten tanulnak mindent, világtöriből is csak azt ami pozitív fényt vet rájuk. (Nem vicc, volt aki sírt nekem hogy az írek hogy utálják őket, meg ki akarták őket(!) írtani)
Ennek megfelelően azt hiszik hogy a világ közepe Anglia. Meg kell tanulni ezt kezelni.
Es beszeltel a fonokkel?
Merre elsz itt? En is kint elek.
Am mi a nemed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!