Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Melyik alkalmazott a jobb...

Melyik alkalmazott a jobb szerintetek? Kisgyerekes anya így vagy egy másik így?

Figyelt kérdés

2 alkalmazottról van szó , azonos munkakörben.

Az egyiket átszerveznék alólam másik területre.

Nekem kell dönteni ki megy, ki marad itt.

A.

Kisgyerekes anyuka (3 éves gyerek bölcsődés), régóta itt van, (legrégebbi ember a cégnél már), mindent tud, szereti mindenki, megbízható, tisztességesen dolgozik, mindent küld nekem határidőre, bármi kérdésem van segít, mivel nálam is régebbi így nekem is sokat segít, kooperatív, nem lusta, nem lógós, ellenben a gyerek miatt kaotikus a munkarendje, 8.30-14.40 tud kb bent lenni,8 órás szerződéssel, utána akár még este is dolgozik otthon is, sokat akar home officeban lenni ha beteg a gyerek stb

B.

Nemrég óta van itt (1.5 év), kevés tapasztalat, kevés rálátás. 8-16.30 bent ül, de kicsit lassú is, nem túlzottan igyekvő, sokszor ellébecol dolgokat, nem túl lelkes.. de bent ül időben, ott van utolsó percig, nincs gyereke, nem megy home officeba sem.

Mind a ketten beszerzési csoportvezetők. Én vagyok felettük a beszerzési manager, egyikőjüknek el kell mennie egy másik (rosszabb) osztályra. Ti melyiket "tartanátok meg"magatok mellett?

2022. jan. 6. 15:42
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
gyalog és* vonattal helyesebben :) Nyilván nem gyalogol 12 km-t
2022. jan. 6. 17:34
 22/33 anonim ***** válasza:
42%
A 2.-at tartanám meg.
2022. jan. 6. 19:14
 23/33 anonim ***** válasza:
86%
Kisgyerekes anya vagyok, sokszor beteg a gyerekem. Az elmúlt években 16 millió Ft-ot nyertem pályázatokon a cégemnek. Rengeteget dolgozok, ha kell, akkor éjszaka. Csak egy példa, koronavírusos volt a férjem és a gyerek is, én is, amikor egy nagyon fontos határidős munka volt. Olyan rosszul voltam, hogy kértem egy hónap határidőhalasztást, de nem tudtak adni, csak egy hetet. Határidő előtt a férjem oxigénszintje lezuhant, azt se tudtam, nem hal-e meg. Szerencsére jobban lett, így határidőben meg tudtam csinálni a munkát. Abban a hónapban nettó 10 ezer Ft volt a fizetésem, mert a karantén miatt az orvosi papírokat is később tudtam leadni. De a munka el volt végezve még akkor is, amikor én is elég beteg voltam.
2022. jan. 6. 19:36
 24/33 anonim ***** válasza:
51%
super hero movie
2022. jan. 6. 19:57
 25/33 anonim ***** válasza:
85%

Ha hosszútávra terveztek, akkor egyértelműen az anyuka. Abba gondolj bele, hogy oké, hogy most 3 éves a gyerek, de akkor valószínűleg szeptembertől oviba megy, utána pedig suli. Ha falun laknak, akkor utána lehet nézni, hogy a falugondnok nem viszi-e a gyerekeket oviba/suliba. Tesóméknál például így van, a 3 km-rel odébb lévő faluba a falugondnoki busszal szállítják az ovisokat.

Amikor én gyerek voltam, falun laktunk, általános iskolás első 4 osztályát ott, a faluban jártuk ki, a következő négyet a szomszédos községben, ahova busszal mentünk.

Tehát a lényeg, hogy pár év múlva a gyerek már nem lesz ennyire kiszolgáltatott, anyuka is jobban tervezhetővé válik.

A B. pontban leírt típusú egyének viszont többnyire nem változnak, sőt, miután néhány év múlva belekényelmesednek a munkába, jellemzően még kevésbé lesznek motiváltak.

2022. jan. 6. 20:24
 26/33 anonim ***** válasza:
A kisgyerekes anyukat...ha elvegzi a munkajat,lehet ra szamitani,otthonrol is odateszi magat jobban megeri mint a lassu,lebecelo kollega aki gondolom minoseget nem nyujt...Nalunk van olyan kollega aki vallal tulirat penz miatt,de a rendes munkaidoben log amikor meg tulorazik es egyedul van csak hibakat hagy maga utan meg egy e- mailt se tud elkuldeni hiba nelkul,nem beszelve komolyabb dolgokrol...
2022. jan. 7. 11:11
 27/33 anonim ***** válasza:
96%

Nem értem, hogy a 21. Században mi ez a berögződés és miért abban méri 1-2 munkahely még a munkát, hogy meddig ül bent az irodában valaki?

A másik oda se teszi magát, lassú is, kevesebb az ismerete, szaktudása, de megnyugodhat az mert bent ül neked 5-ig.. :D

Hihetetlen. Konkrétan én emiatt mondtam vissza most állásajánlatot, mert lejött hogy ebben mérik ott is a munkát. A mű kiadó én h csücsülj bent minden nap.. Holott hatékonyabban dolgozok H.O-ból, és többet leteszek az asztalra én is, mint aki bent ül és kávézgat, meg eltereli a vihorászás meg a akármi a munkáról a figyelmet. Azok is kepesztettek, hogy KELL Nekik a jó szakember, online területen vagyok, másfél éve H.O-ból dolgozok és köszönöm MINDENT határidőre és maximálisan elvégeztem... nahát :)

Perpill USA-ba is vannak kollégáim. Sose volt gond ebből.

Ha annyira nagy probléma a meeting, én nem hiszen el, hogy nem lehet megszervezni 14:30 előttre ezeket. Vagy be tud csatlakozni telefonon, ahogy mondják.

Persze válaszd nyugodtan a kevésbé hatékonyat, az legalább Bent ül neked végig, kár hogy ma e most azt írod h “nem lelkes” meg rosszabb a Teljesítménye.

Ahol ekkora gond a hibrid, vagy akár a heti legalább 1 nap H.O, én oda nem is mennék már dolgozni. Mondjuk én már megtehetem, hogy válogatok... :)

2022. jan. 7. 12:43
 28/33 anonim ***** válasza:

U.i ezt-t a kérdést meg szerintem nem a manager, hanem az egyik jelölt (saccra az anyuka) tette inkább fel, csak relatív “objektivitás” céljából ebben a formában.

Elég gáz lenne, ha kisvezető létére valaki a gyakorin levő válaszok alapján döntené el, melyik alkalmazottja maradjon saját maga alatt. Bár már sok mindent láttam én is... 😂😂

2022. jan. 7. 12:48
 29/33 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk akkora hatalmas cég, engem sem kell elképzelni valami hú de nagy menő kosztümös nőként.

Amúgy az első maradt, az anyuka, a másikójuk ma megkapta az "útilaput"a társosztályra, persze nem is örült neki.

2022. jan. 7. 15:35
 30/33 A kérdező kommentje:
Nem a gyakori alapján, a döntés már a kérdés előtt megvolt, csak akartam egy teljesen szubjektív véleményt ennek megerősítésére :)
2022. jan. 7. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!