Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Akkor mi van ha várólistás...

Akkor mi van ha várólistás műtétem jönne melyre KETTŐ ÉVE várok de a főnök nem enged el? La lemondom a várólistást újra a végére kerülök és majd 3-4 év múlva kerülök sorra.

Figyelt kérdés

Mégis ez lesz mert a főnök nem enged el.A műtét több havi kieséssel járna a lábadozás miatt és azt nem nézik itt el, hanem kirúgnak.

Az meg nem megoldás. Az maga a halál lenne. Mit teygek?

2021. dec. 19. 18:54
1 2
 1/18 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
3-4 év múlva sem fogják elnézni.
2021. dec. 19. 18:57
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Én nem várnék újra 3-4 évet, az egészségem fontosabb. Ha táppénz alatt kirúgna, beperelném.
2021. dec. 19. 19:04
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Munkaügyi bíróság ;)
2021. dec. 19. 19:05
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

A munkahely nem lojális a dolgozóival szemben. Ezt a főnököd egyértelműen a tudtodra is adta. Akkor te miért legyél lojális a munkahelyedhez?

Amúgy is csak egy munkahely. Van egy rahedli másik is.

Én biztos, hogy nem hagynám ki a műtétet.

Lehet, hogy 3-4 év múlva már nem kell műteni, mert elföldeltek. Legrosszabb esetben. Bár egy végleges károsodás sem lehet sokkal jobb.

2021. dec. 19. 19:06
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Menj el a műtétre, mert az egészséged fontosabb. Ha lesz bizonyítékod, hogy ezért rúgnak ki, akkor perelhetsz is. Magyarországon nem olyan egyszerű szabályosan kirúgni valakit. Multinál dolgozom és külön jogász is foglalkozik ezzel, hogy milyen indokkal milyen papírokkal lehet valakit kirúgni úgy, hogy az támadhatatlan legyen. Pl ha most van egy rakat jó értékelésed, akkor 3 hét múlva nehezen hivatkoznak arra, higy rosszul végezted a dolgod. A céged is tudja, hogy ez nem olyan egyszerű, ez szimpla megfélemlítés.
2021. dec. 19. 19:06
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Keresel másik munkát. Ha meg a saját egészséged nem jelent ennyit neked, akkor vársz még 10 évet, mert 4 év múlva se fogják elnézni. Ismerek ilyen esetet én is, a csóró 15 évet dolgozott le a cégnél és kirúhták, amiért halaszthatatlan műtéte volt.
2021. dec. 19. 19:07
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Hat en szrnek a fonokre.. alap h fontosabb vagyok magamnak mint h az o zsebet tomjem az en karomra lol
2021. dec. 19. 19:25
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Táppénz alatt nem rúghat ki. A több hónapos lábadozás idejét meg szépen arra szánod, hogy keresel másik munkát.

És természetesen ahogy fentebb írták már: ha bizonyítottan emiatt rúgnának ki, akkor munkaügyi per a nyakába.

Persze a fentiek mind nem játszanak sajnos, amennyiben feketén dolgozol. Viszont akkor is felnyomnám a céget a NAV-nál.

2021. dec. 19. 20:01
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell elengednie, háziorvos kiír táppénzre, ezért nem rúghatnak ki.

Amikor engem megműtöttek, akkor se hívtam fel a főnököt, hogy kiderült, hogy cisztám van és műtenek is a héten és nem baj-e. Beírtam egy smst a főnöknek hogy mi van és hogy a héten tuti nem megyek, aztán amikor kiengednek a kórházból és beszéltem a háziorvossal, írom mi van.

2021. dec. 19. 20:15
 10/18 anonim ***** válasza:
59%
Szar ez az alapítványi suli
2021. dec. 19. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!