Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha panaszkodik a vásárló és...

Ha panaszkodik a vásárló és drága minden akkor miért vásárol be 70.000 ftért ?

Figyelt kérdés

Pénztáros vagyok és tegnap hozzám állt be egy házaspár,arról beszéltek,hogy elég rossz anyagi körülmények között élnek és nem tudják min, és hogyan sporoljak,a végösszeg közel 70.000 Ft volt és ebben csak élelmiszerek voltak.Nézz rám a csaj

kérdezi tessék, tessék nem értette jól,tőlem kérdezi miért ilyen drága minden,A válaszom az volt,hogy ne haragudjon én nem tudom, hogy maga mennyit keress,nem is az én dolgom más pénztárcáját nézegetni,de ha tényleg ennyire rossz anyagi helyzetünk ahogy mondja,akkor miért nem vásárolnak kicsit kevesebbet vagy olcsóbb terméket,mert amiket összevettek én abba biztos vagyok 30.000 is meglehetett volna oldani .

Végén még a nő volt felháborodva,hogy ő kéretlen tanácsokat nem kért,csak ő nem érti miért ilyen drága minden

Elnézést kértem és elmondtam a hölgynek,hogy az embernek van egy alap fizetése és ahhoz kell igazodni,

Fizetéshez képest persze drága minden

Sajnos minden csak drágulni fog,csak a fizetés ragadt meg egy szinten

A mai világban nem Pest legalább minimum 250 nettónak kéne lennie a minimálbérnek, garantált bérminimummak

Én is pl havi 40.000 tudok költeni havonta kajára

Minden héten egy 10.000

heti 4x azért tudok enni főtt kaját

Ez van 160.000 keresek akkor nem fogok 70.000 Ft vásárolni

Ennyi rá a keret kész.

Nagyon sok vásárló állandóan csak panaszkodni tudd,de akkora összegeket fizetnek,hogy én nézek nagyokat, közlik,hogy ez 2 hétre való kaja... és nem csak a karácsonyi időszakban fizetnek rengeteget hanem alapból is

Egy 3 tagú család múltkor 120e Ft fölött fizetett, röhögve mondja a csaj ja hát ez két hétre elég

2021. dec. 17. 05:04
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
60%

Oké, hogy nem te tehetsz az árakról, nem neked kellett volna panaszkodnia.

De én biztos hogy kértem volna az üzletvezetőt, ha a kasszás leáll engem kioktatni ilyen módon...

Honnan tudod, milyen diétát követnek? Honnan tudod hogy hány emberre vásároltak??

2021. dec. 17. 09:21
 22/46 anonim ***** válasza:
34%
Ezen nem kell fennakadni. Max annyit válaszolhatsz, hogy nem te szabod meg az árakat és kész. Nincs jogod azt mondani a vásárlónak, hogy miért vásárolt ennyit, és arra sem utalhatsz, hogy mire elég a fizetés. Egy százmilliós vagyonnal rendelkező is drágállhatja az étolajat vagy az élelmiszereket (mert tényleg azok). Persze idegesítő napi szinten többször az emberek óbégatását hallgatni, de semlegesen kell ezekre reagálni. Főleg az ünnepek előtt bődületes összegek mennek el kajára mikor zsugor számra viszik a a lisztet cukrot, tejet, húsokat, mintha az armageddonra készülnének. Ráadásul tapasztalat, hogy ilyenkor a legtöbb ember túlkészül a véndéglátásra fejenként 4 szelet hússal meg 5 féle sütivel....
2021. dec. 17. 09:21
 23/46 anonim ***** válasza:
84%

Kedves kérdező!

Következőt tudom mondani:

1. Baromság a vevőtől, hogy telerakják a kocsit drága cuccokkal és panaszkodnak utána, az alkalmazottnak (neked) hogy mennyit fizetnek. Ha valaki nem engedheti meg magának a drága kaját, vegyen olcsóbb cuccokat. Én ilyet soha nem csinálok.

2. Neked igazad volt abban, amit fent írtam, amiatt.

3. Az viszont tőled volt baromság, hogy így válaszoltál a vevőnek a bolt alkalmazottjaként. A vevő nem azt várja tőled, hogy kioktasd őt, hogy vásároljon olcsóbb cuccokat, hanem hogy együttérzően mosolyogjál, és vele érts egyet, amellett, hogy elveszed a pénzét.

4. Legközelebb ilyen szituációban vegyél fel egy műmosolyt és bólogassál, hogy hát igen, nagyon nagy a drágaság mostanában. Utána meg kérdezd meg, hogy kártyával vagy készpénzzel fizeti a hetvenezret.

2021. dec. 17. 10:19
 24/46 A kérdező kommentje:

Igazad van utolsó

Igen belátom nem jól kezeltem ezt én sem

2021. dec. 17. 12:21
 25/46 A kérdező kommentje:

Ketten élünk

Mivel 160. Nettó a fizetésem és a rezsi 30 a bejárás 30

Marad 100 minden másra

Gyógyszer,tampon betét,dezodor,....

Kaja

Kuty

2021. dec. 17. 12:23
 26/46 A kérdező kommentje:

*kutyanak kaja,gyógyszert

Változatosan főzök finomakat olcsón

Mézes csilis csirkeszárnyak

Csirkemell

Pörkölt

Székelykáposzta

Töltött paprika

Csilis bab

Lasagne, milánói

2021. dec. 17. 12:24
 27/46 A kérdező kommentje:

A Héten

Pörkölt volt nokedlivel,marad fél kiló porkolt csináltam hozzá lencse főTeleket

Lencse 500 Ft

Hús 2000

Tészta 300

2800 megoldottam a heti kaj

2021. dec. 17. 12:27
 28/46 anonim ***** válasza:
34%

Én lehet, hogy hamarabb kiköttetném az internetet, minthogy az ételen spóroljak. Amúgy a tészta sajnos pont "szemét" kaja.

Ha gyerekeik vannak és 2 hétre vásárolnak, meg is van a 70 E forint oka. Sőt, úgy még kevés is...

Itthon tényleg alacsonyak a fizetések és drága a kaja, ráadásul infláció van, amit nem követ a fizetés.

2021. dec. 17. 12:34
 29/46 anonim ***** válasza:
2%

Jesszusom, ilyenkor döbbenek rá, hogy 160 ezerből is élnek emberek.

Mi sokszor a 800-ból nem jövünk ki egy gyerekkel

2021. dec. 17. 15:42
 30/46 anonim ***** válasza:
77%
#29 Mindjárt megkönnyezlek 😢
2021. dec. 17. 15:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!