Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Aldi első munkanap?

Aldi első munkanap?

Figyelt kérdés

Holnap kezdek egy budapesti Aldi üzletben. Tartok az első munkanaptól, hiszen nagyon kemény fizikai munkáról beszélünk, én pedig jelentős túlsúllyal is rendelkezem. Plusz nem volt időm megtanulni a zöldségek-gyümölcsök, péktermékek kódjait, pedig kérték, hiszen kasszázás során kötelező tudni.

Még az utóbbi szerintem nem is olyan gáz így első munkanapra meg láttam már más Aldiban, hogy kezdő kasszás nem tudta a kódokat, de a munkától magától félek.

Mennyire lehet bírni ezt a munkát? Nagyon kellene a pénz legalább év végéig/januárig, de félek, hogy nem fogom bírni addig sem avagy hogy első nap bedobnak a mélyvízbe, én pedig kínos szituációkba kerülök illetve félek az újtól is. Az sem tetszik, hogy bár 6 órás bejelentéssel vettek fel, de láttam a beosztásaimat egészen év végéig és heti 40-45 órákat kell dolgozzak. Ezt mégis hogy?

2021. dec. 10. 18:43
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
és azóta hogy bírod?
2021. dec. 14. 09:32
 42/48 anonim ***** válasza:
100%

Én egy másik multinál dolgozom kereskedelemben, az elején nem könnyű, sok mindent kell tanulni, de idővel rutinnal és gyakorlattal a nagy többség bele jön a dolgokba.

A sok óraszámtól egyelőre ne ijedj meg, gondolom nálatok is munkaidő keret van, és mivel most jönnek az ünnepek, több az óraszám, nálunk is már nincsen szabadsága senkinek, mindenki dolgozik, és lesznek hosszabb túlórás napok is, de aztán január-február alatt megkapjuk csúszóba munkaidő keret végéig, vagy lehet ki is fizetnek valamennyi túlórát.

2021. dec. 14. 13:24
 43/48 A kérdező kommentje:

#42: Kedves vagy és köszönöm, hogy írtál, de pont ez az, ami nem tetszik. Ha már a heti óraszámnál sokkal többet dolgozom, akkor fizessék már ki a következő havi béremmel együtt és ne csúsztatgassák le. A munkámért én pénzt szeretnék kapni és nem szabadnapokat. Te nem érzed, hogy ez mekkora lehúzás? Bejelentettek 30 órában és egészen december végéig heti 45 órákat dolgozom. Ez azért komoly túlóra és részmunkaidős szerződéssel úgy rendelkeznek az életem felett ahogy nekik tetszik.

#41: Hát az első nap kb. a munka 20%-a volt. Nagyon kemény munka és nagyon kell hajtani, pláne ha kezdő vagy és figyelik a munkád.

A boltvezető sem egy nagyon jófej alak, ahogy a munkatársak sem. De ezzel még el is volnék, ezzel nem foglalkozom. Ez egy munkahely, nem barátkozni jöttem. Ma délutános leszek és kiderül a januári beosztásom. Ha az megint ennyi túlórával lesz, fel sem veszem a műszakot hanem felmondok és hazamegyek. Vegyenek át 40 órásba ha 40+ órát dolgoztatnak.

2021. dec. 15. 09:43
 44/48 A kérdező kommentje:
Vagy ha nem, akkor ne nézzük egymást hülyének ilyen átverésekkel.
2021. dec. 15. 09:45
 45/48 anonim ***** válasza:
Es mennyi a fizetés?
2021. dec. 15. 21:39
 46/48 A kérdező kommentje:
Nettó 175 ezer. :/
2021. dec. 15. 22:23
 47/48 anonim ***** válasza:
10%

Hát az kur*va kevés :O

Inkabb menj gyarba dolgozni

En 3 muszakba kapok 8 oraba netto 300-at

2021. dec. 15. 22:47
 48/48 anonim ***** válasza:
100%
Miert pont Aldiba mesz? Baratnom egy órás boltban eladó, ugyanennyit megkeres es kb csak ülnie kell, kisebb rendezgetes, vevők tájékoztatása (max óránként jon egy) stb. Persze ez is fárasztó, de nem annyira mint arufeltoltonek lenni. Vagy esetleg dm, rossmann, müller? Szerintem pont a legszarabb melóba nyultal bele.
2021. dec. 16. 04:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!