Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Akik iskolában gépírást/vakírá...

Akik iskolában gépírást/vakírást tanultak, azok a munkahelyükön alkalmazzák ezt a technikát vagy simán, úgy gépelnek, ahogy jól esik?

Figyelt kérdés
2021. dec. 3. 20:39
A kérdező szavazást indított:
Gépírás/Vakírás
Sima/kedvszerint gépelés
18 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%
2 ujjal sokkal gyorsabb vagyok, mint 10-zel. 🤷
2021. dec. 3. 20:57
 2/11 anonim ***** válasza:
71%
Használom, de mivel rövidek az ujjaim, ezért nem minden billentyűt így ütök le. Viszont sokat segít, hogy tudom, mi hol van a billentyűzeten, és csak ritkán kell nézni. Amikor egyszer nagyon kellett billentyűzet, és csak angol nyelvűt találtam, rengeteget segített a vakon gépelés, mert azon eltér a kiosztás, a számítógépen magyar nyelvre állítottam, és nem kellett nézni. Csak azt kellett pluszban megtanulni, hogy az ékezetes karaktereknek mi a billentyűkódja, mert angol nyelvűn azok nincsenek külön.
2021. dec. 3. 21:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én még most is alkalmazom ezen az itthoni billentyűzeten a vakírást, amit kereken 30 évvel ezelőtt végeztem el, mint szakképesítést.
2021. dec. 3. 21:10
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én informatikus vagyok. Én szerettem volna megtanulni. Édesanyám barátnője tanított meg vakon gépelni. Azóta vakon gépelek.
2021. dec. 3. 21:20
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
Én is vakon gépelek amióta tanultuk a suliban.
2021. dec. 4. 00:02
 6/11 anonim ***** válasza:
78%
Közgázra jártam középsuliban, ott tanítottak. Azóta úgy használom, nagyon hasznos.
2021. dec. 4. 06:54
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Én is most kezdem tanulni a suliban a gépírást, szeptemberbe.

Már tudom ezeket a betűket: e,r,t,z,u,i,o,p,ó,ő,a,s,d,f,g,j,k,l,é,á,y,n,m

Ezeket a számokat: 1,7

És ezeket a (őszintén szólva nem tudom, hogy hívják): shiftek,enter,szóköz

Nagyon lassú vagyok, és sok hiba van a gépelésembe. Jövőre ágazati vizsgám és most hetente 3× tanulom, de félévtől és jövőre hetente 2×.

Megfogom valaha is tanulni?

2021. dec. 4. 10:09
 8/11 anonim ***** válasza:
68%

Persze, sikerülni fog. :) Idővel és sok gyakorlással jól fog menni.

Eleinte én is lassú voltam és hibáztam is, szerintem ezzel mindenki így van.

5-ös voltam.

2021. dec. 4. 13:20
 9/11 anonim ***** válasza:
69%
Biztos menni fog, csak gyakorlás kérdése. Én középiskolában tanultam, a tanárnőnk tett fel indulót, és ütemre gépeltünk például, esetleg amikor már jobban megy, hol vannak a betűk, próbáld ki ezt a módszert. :-)
2021. dec. 4. 17:37
 10/11 anonim ***** válasza:
72%
Gyakorolj sokat utána nem felejted el soha! :)
2021. dec. 5. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!