A buszsofőrök nem égnek ki attól, hogy mindennap 2x-3x meg kell tenniük ugyan azt az utat?
De, csak akinek meg van már a gyerek, az nem gondol erre.
Gondolom Te is egyetemet végeztél, azért kérdezel erről.
Jó ég, van pár meló, amiben erősen ki lehet égni...
légyszi hadd ne soroljam ide a buszsofőröket... vezetnie kell, fú szegény...
Tény, hogy náluk is emberhiány van, és mindenféle embert felvesznek, alkalmatlanokat is, ha arról van szó. Mai buszsofőr, akivel találkoztam:
- Miért kér egyszerre két jegyet?? El fog nálam fogyni!!! (pfff.... :)) Gondolkodtam rajta, hogy az egyiket visszaadjam, de hát vele is visszafelé jöttem :D
Ez a munkájuk, amiért fizetést kapnak.
Szinte kivétel nélkül minden munkakörben jelen van az események periodikus ismétlődése, - embere válogatja, hogy kinek, mihez, meddig és milyen szinten van türelme, kedve.
Amúgy nagyban függ milyen busz.
Távolságin azt látom, hogy simán leállnak telefonozni, vagy volt aki kvázi nézte a filmet amit az utasoknak tett be.
Vagy például vidéki, vagy kisebb Budai buszokon simán ismer mindenkit a sofőr, köszönnek neki, mindig van kivel beszélgetnie. Míg egy 7-es buszon csak ül és vezet általában és hozzá sem szólnak egész nap.
Aztán meg valószínűleg nem az a kiégés faktor, hogy ugyanazt az utat teszed meg, mert legalább folyton változatos a közlekedési helyzet. Engem sokkal jobban untatnának az utasok.
Erre én is gondoltam már, mikor rájöttem, hogy létezik a 136E (meg sok más kis körjárat is, de én ezt ismertem meg elsőnek), ami kb. 30 perc, és mindig ugyanazok az arcok ültek a sofőrülésben. Az egyik arcot felismertem a ház előtt kutyasétáltatásnál, ráköszöntem, beszélgettük. Elmondta, hogy neki ez a megfelelő munka, viszi a buszt, ugyanazt az utat 14-szer teszi meg egy napon, de biztonságos, ritkán van rendkívüli helyzet, szereti az ismerős dolgokat, szereti ugyanazt végezni nap, mint nap, őt ez megnyugtatja, és épp az stresszelné szét, ha minden nap más feladatai lennének (nekem ilyen munkám van, engem pl. ez felfrissít, én beleőrülnék a monotonitásba).
Nem vagyunk egyformák. De az utcabeli hölgy se mindig a 136-on van, kb 2-3 naponta más vonalat kapnak, ő mindig rövidet, de pl. vállalt éjszakai műszakot, ott 914-re meg 923-ra osztották, ami mindkettő kb. másfél óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!