Hajnali 4-re járni dolgozni egy Lidl-be, ezt mennyire lehet bírni? Megéri?
Sziasztok! Túl vagyok egy állásinterjún a Lidl-ben, látogatói napra kell menjek jövő héten hétfőn hajnali 4-re, merthogy a reggeli műszak náluk akkor kezdődik. Először azt hittem, hogy viccelnek a hajnali 4 órával, de nem, komolyan akkor. Szerintem ez kegyetlen.
Legalább lenne annyi előnye az egésznek, hogy délelőtt 10-kor végeznék (6 órás állásban jelentkeztem hozzájuk), de náluk csak 8 órás műszakok vannak, így kajaidővel együtt 13:00-kor végeznék.
Szerintetek megéri ilyen embertelen munkabeosztásban oda menni dolgozni? Tőlem elérhető távolságban nagyon kevés munkahely van, Budapest egy kieső részén élek, bejárni a városba dolgozni a sok utazás miatt nem tenném.
Leginkább Lidl-ben dolgozók véleményére volnék kíváncsi, de bárki véleményét szívesen meghallgatom!
Kérdező! Büszke vagyok, hogy megjött az eszed :) és hagytad az egészet a fenébe. Velem beszéltél privát üzenetben is, de sajnos oda nem igen küldtél választ :(
Egyébként igen a lidőlben a vezetők egy része ilyen bunkó, egyszer én is hallottam vásárlás közben, hogy a fejükön található megmondó készülékben úgy beszélt a nő az alkalmazottal, hogyha én lettem volna az alkalmazott úgy elvertem volna, hogy gondolkodni nem lett volna ideje és megtanult volna kommunikálni egy életen át.
Hányadék a hely és a mentalitás is, ez fokozottan igaz a mi oroszlányi üzletünkre. Tegnap is csak újak voltak, nem nagyon tudják a régieket megtartani. 1-2 régi boltvezető megmaradt, meg talán 3 alkalmazott a régiekből. Kassza természetesen 8 totál feleslegesen van kiépítve bár a véletlennek köszönhetően tegnap épp nem kellett sort várjak. Vannak olyan kasszások is nálunk, akik valami oknál fogva, nyaki rendellenességgel rendelkeznek és képtelenek a fejüket oldalra fordítani, hogyha nagy a sor tudjanak kasszát nyitni. Bár, ami fokozottan irritál az üzletben, hogy amióta átépítették, a vásárló mozgás tere kisebb lett, és tegnap jó néhány sorba ki volt b.szva a raklap teli cuccal, úgy, hogy kis kosárral sem tudsz elférni. A békát tologató kis hölgy látta, hogy nem éppen van jó kedvem a kerülgetéstől, de esze ágában nem lett volna, hogy odébb tolja az útban lévő raklapot. Szóval én meg letettem a kosaramat a raklap mellé, és bementem a sorba kosár nélkül. Valószínűleg, ha ezt ásvány vízzel kellett volna megcsináljam, vagy tejjel, cukorral nem csináltam volna meg. Szóval itt helyben nálunk elég nagy a birkaság, látszik, hogy akik itt boltvezetőnek vannak tituálva nem igen kenik a dolgokat, de azért kíváncsi lennék, ha jönne egy független ellenőr, hogy feltérképezze mi a helyzet, mit gondolna. Lassan tényleg elgondolkodom már azon, hogy nem járok a lidőlbe vásárolni, és inkább áttérek a pennybe.
Kérdező
70-es vagyok
Drukkoltam neked, de szerintem jó döntést hoztál kívánom hogy találd meg az utad.
Érdekes amúgy ez a Lidl dolog.
Teljesen más területen dolgozom több diplomásként, de nagyon becsülöm az ott dolgozókat. Iszonyú munkát végeznek és ezt eddig mezei vásárlóként is láttam, de olvasva a hozzászólásokat pláne így gondolom. Ha úgy hozná az élet ott kéne dolgoznom (sosem lehet tudni a kényszer nagy úr) hát...nem szívesen mennék. Egy budai boltjukba járok rendszeresen és 10/9 dolgozó halál kedves pedig pakol, kasszázik, látom rohan szegény alig merek nagy ritkán kérdezni ( amikor célirányosan megyek és raktárból kell kihozni), de nagyon rendesek. Egy-egy fiatalka van, aki full suttyó gondolom úgy van vele sz@rok segíteni :D, de a többség előtt le a kalappal. Végtelen türelmesek sokszor látom kasszánál (főleg mióta kuponok vannak) és tényleg rengeteget robotolnak. Azt, hogy te így döntöttél Kérdező megértem és biztosan találsz jobb helyet a sulihoz meg sok sikert!
Köszönöm a válaszokat. :)
#76,77: Bolti dolgozó pozícióban nagyon nincs az br. 384.000 ft főállásban, több évnyi munkaviszony esetén sem. Elérhető belépő bruttó bérként a 371 ezret írják, de ez sem fedi a valóságot. Bruttó 263 ezer amúgy a valós bér és 175-180 ezer forint nettót keresnek a főállású dolgozók plusz a 25 ezer forint értékben levásárolható Lidl kártya. Mindenki maga döntse el, hogy ez jó bér-e.
#75: Nagyon rendes ember lehetsz, köszönöm szépen! :)
#74: Nagyon köszönöm! :)
#73: Sokan írtak privát üzenetben, megteszed, hogy írsz újból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!