Hajnali 4-re járni dolgozni egy Lidl-be, ezt mennyire lehet bírni? Megéri?
Sziasztok! Túl vagyok egy állásinterjún a Lidl-ben, látogatói napra kell menjek jövő héten hétfőn hajnali 4-re, merthogy a reggeli műszak náluk akkor kezdődik. Először azt hittem, hogy viccelnek a hajnali 4 órával, de nem, komolyan akkor. Szerintem ez kegyetlen.
Legalább lenne annyi előnye az egésznek, hogy délelőtt 10-kor végeznék (6 órás állásban jelentkeztem hozzájuk), de náluk csak 8 órás műszakok vannak, így kajaidővel együtt 13:00-kor végeznék.
Szerintetek megéri ilyen embertelen munkabeosztásban oda menni dolgozni? Tőlem elérhető távolságban nagyon kevés munkahely van, Budapest egy kieső részén élek, bejárni a városba dolgozni a sok utazás miatt nem tenném.
Leginkább Lidl-ben dolgozók véleményére volnék kíváncsi, de bárki véleményét szívesen meghallgatom!
Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat, rengetegen írtatok, meglepődtem rajta.
A hitetlenkedőknek: nem beszélek "össze-vissza", egyszerűen késő éjjel írtam ki a kérdést és a részletekbe nem mentem bele, fáradt is voltam.
Ahogy írta előttem egy volt aldis kolléga, ugyan 30 órásként vagyok bejelentve, de nem heti 5 nap alatt kell ledolgozzak 6 órás műszakokat, hanem 3-4 nap alatt 8-10 órásakat. Ezzel amúgy nem is volna gond, csak én azért jelentkeztem 6 órás állásra, mert 6 órát szeretnék/tudok csak dolgozni.
Közben kiderült, hogy a reggeles műszak 4.00-től nem is 13.00-ig, hanem 14.00-ig tart :D:D:D a kajaszünet nem egy óra, hanem csak fél, tehát 9,5 órát kell dolgozni. Plusz jelenleg -10 emberrel megy a bolt, előre szóltak, hogy sok lesz a túlóra. Egyébként 3 hónapos keretidőben dolgoznak, ami azt jelenti, hogy tegyük fel, hogy bár decemberben végig többet dolgozom, mint heti 30 óra, januárban szintén csak 6 órás dolgozói fizetést kapok, mivel a túlórákat csak minden 3. hónap végén számolják el és ami pedig a hab a tortán, hogy a lehetséges kollégák a látogatói napon azt mondták, hogy a Lidl nem szereti kifizetni a túlórákat, inkább minden keretidő végén több szabadnapot ad ki. Tehát dolgozom 40 órásként két hónapot és a harmadikban pedig kevesebbet megyek. :D Egyébként végül úgy alakult, hogy tegnap túl voltam a látogatói napon és bár felvettek - és ígértem is, hogy megyek hozzájuk - még mindig aktuális a kérdés, hiszen elég nagy a dilemma bennem a most megismert információk miatt.
Engem már ott elvesztettek volna, hogy nem szeretik kifizetni a túlórát.
Nekem nem szabadság kell, hanem, ha már gyötröm magam ilyen helyen, akkor a pénz.
De kinek mi.
"Közben kiderült, hogy a reggeles műszak 4.00-től nem is 13.00-ig, hanem 14.00-ig tart :D:D:D a kajaszünet nem egy óra, hanem csak fél, tehát 9,5 órát kell dolgozni."
Ha ez igaz sajnos azt kell mondanom, hogy a Lidl üzletlánc törvényt sért, hacsak nem változott a munka törvénykönyve. Pár éve diákként dolgoztam boltban, ahol 6 óra munkaidőig nem voltak kötelesek szünetet adni, 6,5 óránál járt 1*30 perc, és, ha az emlékeim nem csapnak be, akkor 9 óra munkavégzés felett további 30 percet ki kellett adni.
Ezért a pénzért továbbra is azt mondom, hogy nem éri meg, idemenni dolgozni, jobban jársz 3 szakos gyárral. Nyilván ilyen helyen nem akarsz dolgozni, csak megemlítem. Nálunk túlóra nélkül 3 szakkal megvan a 240 minimum, 310 a beugró operátori bér erre jön jelenléti bónusz és szakpótlék.
Szerintem kerüld el ezt a helyet!
A másik 3 havonta fizetnek túlórát, de ha már a melósnak pénzt kell adni pluszba na az nem fekszik. Aki ezt elfogadta, hogy a túlórát van idő 6 hónappal később kifizetni sem volt normális. Ugyanis a melósnak akkor kell a pénz, amikor dolgozik, és számomra az a hely, amelyik nem tudja vállalni az azonnali kifizetést következő hónapban, az számomra egy bizonytalan hely és okkal merül fel bennem az aggály, hogy valami úton el is simlizik a pénzt. A másik. Miért nekem kell felírni, hogy mikor hogy dolgoztam. Erre a 21. században létezik egy pofonegyszerű megoldás, amit beléptető rendszernek hívnak, ami nyilvántartja a munkaidőt. Azt gondolom, hogy ez egy baromi egyszerű dolog, nem értem, hogy ilyen "jól?" vagy inkább kevésbé jól menő helynek, hogy nem lehet erre kerete.
Ha utaznék a városba, biztosan, de azt nem igazán akarom. Sulizom még, felnőttképzésben szakmát tanulok, ami mellett nem igazán van időm messzi melót vállalni. Ez a Lidl 15 percnyi sétára van az otthonomtól, ezért örültem amikor hívtak. Csak aztán jöttek a 8-10-12 órás műszakokkal és a hajnali 4 órás műszakkezdéssel. :S
Egyébként #35, valóban, én is úgy tudom, hogy 9 órát meghaladó munkavégzést követően min. 45 perces szünet jár a munkavállalónak, legalábbis amikor pár éve gyorsétteremben melóztam így volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!