Miért nem vesznek fel sehova szállodai takarítónak érettségivel?
Volt amelyik helyről vissza se hívtak, ahonnét igen ott meg azt mondták majd értesítenek aztán semmi. Valahol meg azt mondták, hogy ez egy kemény munka és nem bírom, meg ők olyant keresnek aki hosszútávon vállalja. Nyilván én se hónapokra keresek munkát. Előtte gyárban dolgoztam,25kg-os zsákokat emelgettem egész nap. Külföldön meg csomó fiatal lány dolgozik ebben a szakmában.
Mi lehet a baj, miért nem vesznek fel?
Unokatesómék luxusszállodába melóztak ilyen ágyazás takarítás stb, érettségijük sincs és a kettőbe összesen ha vagy 80kg.
Bár azt is megnézheted, hogy az élet érdekes, és érettségivel és szakmával nem tudtam pasiként eladói szakmámban elhelyezkedni, viszont most akivel ismerkedtem az érettségi alatt szakma nélkül pénztárosként dolgozott, szóval az élet fura helyzeteket szül, én is olyan iparágba kerültem ellenőri pozícióba aminek a létezéséről akkor értesültem mikor kellettem a megbízhatóságom miatt.
Én arra tippelek, hogy azért lehet baj a túlképzettség, mert azt feltételezi a munkáltató, hogy sokáig nem marad majd ott a jelentkező.Ez nyilván neki nem előnyös, ha hosszútávra keres valakit.
Egyébként nem rosszindulatból, de egy sima érettségivel nem nagyon lehet extra munkákat kapni.Emiatt nem jelenteném ki, hogy túl iskolázott lenne takarításhoz.Már csak azért, mert túl sok más lehetősége nincs, ami jobb a takarításnál.
Arról nem is beszélve, hogy sok alulfizetett diplomás is takarít másodállásban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!