Mi jelenleg a rossz, az átlagos és a jó fizetés?
Szerintem a 200 ezer alatti nettó a rossz.
200-350 között átlagos, és felette tartom jónak.
Ti a jelenlegi árak mellett, mit gondoltok erről?
Amit írtál, szerintem is megállja a helyét.
Bár a valóság az itthoni helyzetről közel sem ez.
Számomra 250 még rossznak számít. Azzal is többnyire napról napra él az ember.
Egy átlagos-jobb életszínvonalhoz ma már 350-500 kell azért.
A kisebb jómód meg 700 fölött kezdődik.
Nettóban.
A 2.válaszolóval értek egyet. Illetve hozzátenném, hogy Budapest vagy vidék. Egy vidéki nagyvárosban élek, multinál dolgozom. Ugyanennek a multinak van pesti telephelye is és elmondható, hogy pesti kollégáink 1,5-2x többet keresnek. Ami ennél felháborítóbb, hogy ugyanabban a pozícióban a friss belépők jóval többet kapnak, mint az 5+ éve ott dolgozók.
Nem az a kérdés, hogy mikor fogjuk utólérni a nyugatot, inkább az, mikor nézik már végre valamire a vidéki embert is. Az egyszerű melóstól kezdve a többdiplomás értelmiségiig...
Saját példámat tudom leírni.
Nettó 250-et keresek, plusz hétvégente ha van szabadidőm és kedvem, vállalok alkalmi munkát, ez 50-70-et dob hozzá.
Megyeszékhely vidéken, egy szobát bérlek a belvárosban, ami rezsivel együtt 50.000 ft. Magamra főzök, járok moziba, színházba, ritkábban koncertekre.
Így elég sokat tudok félretenni. De a kaján tudok a legtöbbet spórolni, hogy heti 3x főzök.
27N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!