Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mondtak már fel a munkahelyede...

Mondtak már fel a munkahelyeden a kötelező oltás miatt (ha kötelezővé tették)?

Figyelt kérdés

2021. okt. 31. 07:27
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
92%

Nem mondhattak fel még senkinek, mert ad1, november 1-től élesedik az új szabály, ad2 onnantól, hogy a dolgozó értesítést kap róla, hogy részére kötelezővé tette a cég az oltást, 45 napja van beoltatnia magát, addig nem érheti semmilyen szaknció, és utána sem mondhatnak fel neki erre alapozva, hanem fizetés nélküli szabadságra küldhetik, és leghamarabb 1 év után mondhatnak fel neki.

Szóval légy szíves, hagyd abba a hangulatkeltést, mert ha valakit most elküldenek emiatt, annak a zsebében van a nyertes munkaügyi per, hacsaknem valami annyira hihető kamu indokot talált ki és írt le a felmondás indoklásában a munkaadója, ami a bíróságot is meggyőzi.

Egyébként én oltattam, első sorban azért, hogy tudjak utazni (átestem a nyavaján enyhe tünetekkel előtte), így az sem zavarna, ha kötelezővé teszik, azonban pénteken jött az e-mail, hogy nem él ezzel a munkahelyem, ugyanis tökéletesen jól tudják, hogy alacsony az átoltottság, ezért ha kötelezővé tennék, magukkal szúrnának ki nagyon csúnyán, ugyanis nálunk igencsak kevés az olyan munkakör, ahova az utcáról bárkit fel lehetne venni, ennélfogva olyan munkaerőhiány jönne, hogy le lehetne húzni a rolót.

2021. okt. 31. 08:30
 12/37 anonim ***** válasza:
67%

Igen, felmondanék. Többféle allergiám van, ekcémàm is, az orvos sem ajánlja. A főnököm nem orvos, tehát csak ne szóljon bele abba, hogy én a saját testembe mit oltatok bele, pláne ilyen esetben.

Nem vagyok tanulatlan, jövőre megyek egyetemre, és négy szakmával rendelkezem.

Jöhet a lepontozàs.

2021. okt. 31. 08:47
 13/37 anonim ***** válasza:
93%
13: benne van a rendeletben, hogy ha orvosi igazolásod van róla, hogy egészségügyi okból nem ajánlott az oltás, akkor nem kötelezhetnek rá, éppen az ilyen esetek miatt.
2021. okt. 31. 08:55
 14/37 anonim ***** válasza:
85%
Igen az eübe nálunk volt aki kihuzta határidőig okt.15 aznap meg is váltak tőle végkielégítés nélkül. Hozzateszem elég kevés állt fel a szakdolgozok kozul nagy részük december januar felvette az oltast. Inkabb a hatter dolgozok egy része az akik elzarkoztak. Toluk most meg is váltak, vagy ők álltak fel.
2021. okt. 31. 09:06
 15/37 anonim ***** válasza:
20%
13, csak ha jogosult vagy ilyen igazolásra akkor sincs olyan orvos aki ezt kiállítja, mert létezik ilyen igazolás elméletben, de gyakorlatban már nem, legalábbis nem ezeknél a vakcináknàl...Több ismerősöm van, akinél indokolt lenne az igazolás, mégsem állítja ki nekik egy orvos sem. Köztük nekem sem. Szóban oké, elmondják, hogy "hààt, nem kéne", de ezt írásban nem fogja egy orvos sem elismerni.
2021. okt. 31. 09:12
 16/37 anonim ***** válasza:
34%
Persze rengetegem vissza is fogják ezt vonni ezt mos nagyon elszurta a fideszke.Nem elég hogy,le halgatnak most már helyetem is dőnthetnek mint a diktaturákba.
2021. okt. 31. 09:26
 17/37 anonim ***** válasza:
37%

Akkora a nyomás az orvosokon is, hogy az hihetetlen. Félnek is rendesen.

Munkahelyi kényszeroltottként csak az óvatos szabotázs marad a dolgozók kezében.

2021. okt. 31. 09:38
 18/37 A kérdező kommentje:

Nem hangulatkeltésnek szántam.

Nov.1- jogos,valóban akkor lép életbe,és valóban van 45 napja a dolgozónak.

Egy év fizetetlen: ez kinek jó,sztm senkinek.

2021. okt. 31. 09:40
 19/37 anonim ***** válasza:
76%

Persze, hogy senkinek nem jó.

Illetve de, a kormánynak, mert fel tud mutatni valami intézkedést és azt a látszatot kelti, hogy ura a helyzetnek.

Közben meg látják, hogy többmilliárdos kampány ide vagy oda, érdemben nem nő az átoltottság, szóval vagy elengedik a dolgot, vagy elkezdik rászorítani az embereket. Mivel ez természetesen népszerűtlen, ezt nem vállalták magukra, hanem gyáva módon áthárították a munkáltatókra ezt, hadd utálja inkább őket a nép, mert tavasszal választások.

Annak sem jó, aki oltott, mert amikor az oltásellenes kollégáikat elküldik fizetésnélkülire, majd az ő terhelésük nő.

Szóval én sem tapsikolok ennek a rendeletnek, pedig egyrészt be vagyok oltva, másrészt a munkahelyemen kötelezővé sem merik tenni, mert ezzel önmagát szúrná tökön a cég, olyan munkaerőhiány lenne.

2021. okt. 31. 09:49
 20/37 anonim ***** válasza:
87%
Nemhinnem h tul sok helyen bevezetik ezt.. Orulnek h bemegy dolgozni az ember. Ujat betanitani, ilyen fszsag miatt bukni a jo munkaerot.. Eleg sok munkalehetoseg van..
2021. okt. 31. 22:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!