Élhet egyetemi végzettség nélkül valaki jól?
Figyelt kérdés
2021. okt. 25. 17:49
11/23 anonim válasza:
A mérlegképes könyvelő pont az a szakma, aminek van renoméja, és jól is lehet vele keresni. ;) Jól csinálod.
12/23 anonim válasza:
Egy villanyszerelő segéd többet keres, mint én.
Frissen végzett villamosmérnök vagyok.
De -egyelőre- nem panaszkodom, mert szeretem a munkámat, nem hajtanak agyon, jó a viszonyom a főnökkel, kollégákkal, és ha 2-3 év múlva nem emelnek, max új helyet keresnek.
Egészségügyileg amúgy sem vagyok alkalmas villanyszerelőnek, úgyhogy inkább nem idegeskedem ezen.
F
13/23 anonim válasza:
Az érettségi alig sikerült és könyvelő leszel. Xd
14/23 anonim válasza:
8-as, mutass már valakit! A “bagázs” nagy része közgazdász vagy jogász, az kicsit több mint a 8 általános
15/23 anonim válasza:
Attól, hogy valakinek diplomája van, nem biztos, hogy megüti azt a szintet szellemileg amit elvárt lenne.
Lásd Stadler Józsi bácsi, csak juhász volt.
Szokták mondani, minél többet tanulsz, annál hülyébb leszel.
17/23 Blenderman válasza:
16-os megelőzött :-D A másik lehetőség: Igen, ha jómódú családba születik valaki :-) A viccet félretéve, ha pl. valamilyen kreatív területen jó vagy (pl. sokat barkácsoltál már egészen fiatal korod óta), és olyan területen helyezkedsz el, amit nem kötnek feltétlenül diplomához, és a munkahelyed vezetősége is nyitott az ötleteidre, akkor van némi esélyed, hogy anyagilag is jobban megbecsüljenek. Még ha nem is olyan mértékben, mint egy diplomás, hozzáértő mérnököt. Ha emellett nem kényszerülsz egyedül egy albérletbe, hanem lakásod már "eleve van" hitel nélkül, akkor nem fényűzően ugyan, de el lehet karistolni emberhez méltó körülmények között. Ha nem szórod el a pénzed félévente új Iphone-ra, és hasonlókra. Tehát némi takarékoskodó hajlam is kell hozzá.
18/23 anonim válasza:
Ismerek valakit, aki érettségi nélkül egy sikeres vállalkozás tulajdonosa. Jól él, nem bánta meg.
19/23 Brightness válasza:
Ne súlykold a fejedbe, hogy rosszabb vagy, mint egy diplomás. Egy jó szakember felér egy diplomással. Manapság tömik az emberek fejét, hogy diploma nélkül senki vagy. De ez nem igaz.
20/23 anonim válasza:
ne érezd úgy, hogy kevesebb vagy. Miért? Sokan élünk úgy, hogy nincs diplománk, mégis jók vagyunk a bőrünkben. Nekem sincs. Ötlet: Legyél a magad főnöke, a megteheted. Nekem cégem van, ügyfeleim, és senki nem kéri a diplomát. :) A szakértelmet sokkal inkább. Képezd magad folyamatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!