Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gyeden vagyok de februárban...

Gyeden vagyok de februárban mennék vissza dolgozni . A volt munkahelyemen nem engedtek soha el ha beteg lett volna a nagyobbik fiam . Milyen cég vagy helyen könnyen engednek el ? Pl egy McDonald’sba ? Ahol simán nélkülöznek pár napra ?

Figyelt kérdés
2021. okt. 18. 20:52
 1/4 anonim ***** válasza:
78%
Én gyárban dolgoztam és simán elengedett a főnök hétfői napra,pedig pénteken kértem. Szerintem ez emberségen múlik és hogy mennyire van szükség rád az adott napon/napokon.
2021. okt. 18. 20:58
 2/4 anonim ***** válasza:
78%
Menj állami céghez.
2021. okt. 18. 21:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem a cégen múlik, hanem azon, hogy milyen a főnök.
2021. okt. 18. 21:17
 4/4 anonim ***** válasza:
87%

ahol van szakszervezet ott magától értetődő lesz, hogy egy kisgyerek, főleg ha oviba kerül, akkor 1-2 havonta pár nap-1 hét táppénz jön 3 évig.

ha pedig e miatt, vagy másra fogva kellemetlenkedne a cég, akkor munkaügyi per.

de...mivel mo n a munkavállalók szakszervezeti tagsága 5%a, így ez jelenleg csak álom.

én akárhol dolgoztam, meg verte a mellét a cég, hogy családbarát, a 3. gyerek miatti táppénz után repültek a nők.

én férfiként is veszítettem el ilyen miatt az állásomat.

tavaly tavasszal bezártak az ovik, bnőmnek már elfogyott a szabija, úgyhogy én maradtam otthon 1 hetet.

visszamentem és már várt a felmondó papírom és nem hivatalosan közölték, hogy a cég profiljába nem férnek bele kisgyerekes szülők.

egy mostani kollégám ugyanebben az időszakban pedig szintén jelezte, hogy ovi zárás van, otthon kell maradnia.

persze rendben, de őt még aznap hívták munka után, hogy már nem kell mennie többet.

tehát még az egy hét szabit sem fizették ki, azonnali hatállyal bocsájtották el.

2021. okt. 18. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!