Ha a gyereked beteg 1-2hétig is, mennyire nézik jó szemmel a munkahelyeden?
Nincs még gyerekem, de egyértelműen tojnék a munkahelyi véleményekre. Nálunk eléggé elvárás, hogy bejárjon az ember még túlórázni, de aki kiáll magáért, annál nem erőltetik. Volt egy csaját betegségem, ami 2 hetes volt. Nem mertek semmit szólni. Volt olyan, hogy betelefonáltam hétvégén, hogy 3 napot nem megyek, mert valami bujkál bennem. Nem mertek szólni semmit. Aki hagyta magát, azt törött lábbal is egyből berángatták, pedig az orvos pihenést írt elő.
Szerintem legyél inkább a gyereked mellett, ha lehet.
#1:
Sajnos nem minden helyen csicskul be neked ennyire a vezetőség.
Igaz nekem sincs még gyerekem. Nálunk mindig az volt, hogy apu maradt velem otthon, mert anyu mindig is jobban keresett nála, illetve apu munkaideje kötetlenebb volt. 10 évesen is elvitt orvoshoz, kiváltottuk a gyógyszereket, intézett nekem kaját, majd én szépen el tv-ztem otthon, ő meg visszament dolgozni, de olyan 2 körül már mindig hazajött. Ő igyekezett lecsúszni ezeket az órákat. Ha komolyabb bajom volt pl lázas voltam vagy kisebb voltam természetesen egész nap maradt, de mivel elég önálló voltam, így nem nagyon kellett táppénzre menni velem. Igaz nem is voltam beteges.
Egyik munkahelyemen volt egy egyedülálló anyuka, neki volt sokat beteg a gyerek, volt hogy behozta a munkahelyre, aztán ott zavart mindenkit az 5 éves kislány, de amúgy cuki volt. Ott igazán az volt a baj, hogy az ő munkaköre nem igazán volt helyettesíthető, mert ő volt beavatva a stiklikbe, meg az okosságokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!