Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkáltató kijelentheti,...

A munkáltató kijelentheti, hogy nem lehet nálam telefon? 12 órás munkaidő.

Figyelt kérdés

Van gyerekem, párom, nagyszülő akik sos esetekben hívnak. Felújítunk, nem szoktam feleslegesen mobilozni.

Mostani újítás, hogy nem lehet nálam a telefon.

Beteg lett a gyerek, csak 67 nem fogadott hívásom volt sos helyzet miatt…

Lehet ezzel valamit tenni? Vagy nyeljem be, hogy ott töltöm az egész napot, és elérhetetlen vagyok?

2021. okt. 18. 17:13
1 2 3
 21/24 Govardhan ***** válasza:
#20 - inkább azt kellett volna leírnod: hol írja a törvény, hogy fél óránál kevesebb szünetet nem kell ledolgozni.
2021. okt. 20. 09:48
 22/24 Govardhan ***** válasza:
90%

Jogos a telefon kitiltása és sok helyen ésszerű is. Tiszta terek, robbanásveszélyes terek, érzékeny elektronika, érzékeny információk jelenléte, balesetveszélyes munkák, stb.

Nem derült ki mit dolgozik a kérdező, de nem jogos a felháborodása.

2021. okt. 20. 09:54
 23/24 anonim ***** válasza:
21, ot van, le van írva. nem része a munkaidőnek a munkaközi szünet. Olvasni tudsz?
2021. okt. 20. 09:59
 24/24 Govardhan ***** válasza:

Retardáltak kedvéért: a 18-as állította, nem én, hogy fél óránál kevesebb szünetet nem kell ledolgozni.

Olvasni tudsz, gondolkozni nem!

2021. okt. 20. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!