Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkáltató kijelentheti,...

A munkáltató kijelentheti, hogy nem lehet nálam telefon? 12 órás munkaidő.

Figyelt kérdés

Van gyerekem, párom, nagyszülő akik sos esetekben hívnak. Felújítunk, nem szoktam feleslegesen mobilozni.

Mostani újítás, hogy nem lehet nálam a telefon.

Beteg lett a gyerek, csak 67 nem fogadott hívásom volt sos helyzet miatt…

Lehet ezzel valamit tenni? Vagy nyeljem be, hogy ott töltöm az egész napot, és elérhetetlen vagyok?

2021. okt. 18. 17:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
18%
10es ezért sorry ne haragudj, de nem fogok két telefont tartani. Nem drága telefonom van 30-50 ezer forint közötti az ára és igen jól tudom, vannak telefonok 300 ezerért is, kinek mire van igénye. Nekem ez érték, ezen vannak a személyes dolgaim. Ha ez nem tetszik egy munkáltatónak adott a lehetőség, hogy kirúgjon. Ha megteszi megteszi, ha nem nem. Nekem ne akarjon ilyen korlátot szabni. Érdekes módon a jelenlegi helyemen nincs ebből komolyabb probléma. Papíron itt sem lehetne Nálad, de tesznek rá, pont a korábbi indok miatt. Egyébként meg, ha én a telefonomat nyomkodnám, akkor az a teljesítményen is látszódna, illetve valószínűleg már pár baleset is ért volna. Egyszerűen el kell tudni engedni a közhelyt, hogy akinél telefon van, nyomkodja. Tény, hogy a munkában nem erőltetem meg magam. Annyit teljesítek, amennyit mindig teljesítettem, se többet se kevesebbet. Többet majd akkor, ha több lesz a fizu. Valaki ennyit se csinál évek után. Max akkor nincs teljesítmény, ha sz.r a gép. Ez végett pedig nem nekem kell fájjon a fejem, hanem annak, akinek az a dolga. Ha kérdeznek felelek, ha nem végzem a dolgom. Ilyen egyszerű. És azért is jó nem kiemelkedni és nem mindig többet többet és többet adni, mert 1) úgysem kifizetődő 2) senki nem hálálja meg 3) a húzó lovat ütik. Köszönöm egyikre sem érzek késztetést, elvagyok azon a stagnáló szinten, ahol voltam. És érdekes a legkevésbé sem zavar senkit, úgy ahogy a telefonom sem. Ezekkel a dolgokkal kell tudni együtt élni, és kompromisszumot kötni. Ha megy megy, ha nem nem, ez csak egy munkahely. Ha nekem vagy a főnökömnek nem tetszik továbbállok és lesz más. Rengeteg munkalehetőség van, de nem kellett ezen sem fájjon a fejem, mert senki nem zavar.
2021. okt. 18. 19:47
 12/24 anonim ***** válasza:
95%
Ha van valami munkahelyi szám, amit meg tudsz adni nagy baj esetére, akkor nem fontos, hogy nálad legyen a telefonod.
2021. okt. 18. 22:37
 13/24 anonim ***** válasza:
29%

Igen,előírhatja.

Évtizedekig működött,hogy a munkahely számát adták meg,pl.iskolában.

Van,ahol a vezetőnek kell elérhetőnek lenni ilyen esetben 2008-ban még ilyen munkahelyem volt.

2021. okt. 19. 05:03
 14/24 anonim ***** válasza:
88%
Persze. Én pl. tisztatérben melóztam, szép is lett volna oda bevinni a telefont... Szünetben megnézhettük.
2021. okt. 19. 08:51
 15/24 anonim ***** válasza:

#14-es vagyok

Kedves priviíró, nálunk fegyelmi és kirúgás járt volna, ha beviszünk bármi személyes tárgyat. (Jogosan)

2021. okt. 19. 09:12
 16/24 anonim ***** válasza:
27%
Kedves 15. Én ma mondtam fel, mert nem fogadtam el az új munkahelyi szabályozást, hogy doogozzam le a kajaszünetet. Azt mondtam menjen mindenki a pi.sába a gyárvezetéssel együtt, hogy ekkora magtalan bal.aszok, hogy nem tudnak tisztességes módon munkaerőhöz jutni, helyette nekiállnak cigánykodni.
2021. okt. 19. 15:59
 17/24 anonim ***** válasza:
78%

"munkahelyi szabályozást, hogy doogozzam le a kajaszünetet"

Ezt a munka törvénykönyve írja így elő. Viktornál lehet panaszt tenni.

2021. okt. 19. 17:17
 18/24 anonim ***** válasza:
41%
Nagyon nagy tévedésben vagy 17es. A munka törvénykönyve úgy rendelkezik, hogy fél óránál kevesebb szünetet nem kell ledolgozni, hacsak a munkáltató másképp nem rendelkezik. Magyarán megmondva cigányok. És egyáltalán nem kötelező mindenhol ledolgozni.
2021. okt. 19. 19:21
 19/24 anonim ***** válasza:
79%

". A munka törvénykönyve úgy rendelkezik, hogy fél óránál kevesebb szünetet nem kell ledolgozni"

Ezt honnan szedted? Az Mt ilyet nem ír!

Mt 103. § szabályozza, és úgy ahogy írtam.

"A munkaközi szünetet a munkavégzés megszakításával kell kiadni."

Megszakításával, tehát nem a munkaidő része, tehát le kell dolgozni!

Nehogy már pont engem akarj jogból kioktatni!

2021. okt. 19. 20:46
 20/24 anonim ***** válasza:
53%

19, egy joghoz valóban értő

sokkal egyértelműbb részt kopizott volna.

Nem munkaidő - a készenléti jellegű munkakört kivéve - a munkaközi szünet.

Amit te hozol, az nem teszi nem munkaidővé.

2021. okt. 20. 05:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!