Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha munkahelyet váltok az új...

Ha munkahelyet váltok az új helyen megvárják a felvételt követően, míg a régi helyen felmondok, és lejár a felmondási időm?

Figyelt kérdés

2021. okt. 14. 11:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen.
2021. okt. 14. 11:17
 2/8 anonim ***** válasza:
62%

Következő nap tudnak téged felvenni, mint ahogy a régi helyen lejárt a felmondásod. Nem lehet átfedés.

Ezt neked kell mindkét helyen megbeszélni, hogy lehet megoldani és hogy te hogy szeretnéd.

2021. okt. 14. 11:17
 3/8 A kérdező kommentje:
És az számít, hogy még nem mondtam fel? Csak akkor mondanék fel, ha már biztos lenne új helyem.
2021. okt. 14. 11:38
 4/8 anonim ***** válasza:
35%

Ilyen nincs.

Akkor vehetnek fel, ha már felmondtál.

De még olyan is előfordulhat, hogy mindent megbeszélsz, felmondasz, odamész - és akkor derül ki, hogy mondjuk felvesznek, de csak kisebb fizetéssel, mint amit ígértek.

Ez sajnos lutri.

Azon kívül, hogy 3 hónapig akármikor kidobhatnak.

2021. okt. 14. 11:43
 5/8 anonim ***** válasza:
70%
4: Ha már aláírt egy szerződést, akkor nem fizethetnek kevesebbet.
2021. okt. 14. 11:46
 6/8 anonim ***** válasza:
69%

Igaz.

De addig mit írjon alá, amíg nem lépett ki?

2021. okt. 14. 12:03
 7/8 anonim ***** válasza:
76%
6: Ha az új helyen közli, hogy xy dátumkor tud kezdeni, akkor aláírathatják vele a szerződést akkorra datálva. Velem is megesett már.
2021. okt. 14. 12:17
 8/8 anonim ***** válasza:
77%
Ez is sokkal normálisabb pár nyugat-európai országban. Úgy mentem ki Ausztriába dolgozni, hogy ott (interjú után, amikor eldöntötték, hogy felvesznek), aláírtunk egy előszerződést. Én pedig itthon felmondtam a multinál, 2,5 hónap volt a felmondási időm, az osztrák cég megvárt, és minden oké volt. (Nem mellesleg ha valamelyik fél nem tartja be, akkor komoly következményei vannak).
2021. okt. 14. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!