Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A home office rossz megoldás ?

A home office rossz megoldás ?

Figyelt kérdés
nyilván tudom nem lehet minden helyen home office-t alkalmazni és bevezetni de sok helyen a Covid első hullámában az volt és mégis ment a dolog. Ez főleg Pesten lehetne egy megoldás a forgalom csökkentés miatt is, hogy nem kell a dolgozónak bejárkálni.
2021. okt. 9. 09:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%

Nem rossz megoldás, főleg ha ismered a közvetlen kollégáidat. Én viszont nem tudom, hogy mit csinálnék ha újként mennék egy helyre és csak távmunka lenne. Beilleszkedni biztosan nehezebb így.

A legjobb szerintem a hibrid modell, amikor van heti 1-2 nap amikor mindenki bemegy, csak ezzel mondjuk a cég szempontjából a homeoffice és a távmunka hátrányait ötvözzük, mert irodát kell fenntartaniuk, ami 80%-ban üresen áll. Bár erre megoldás lehetne egy közösségi iroda bérlése 1-1 napra, ha nem túl nagy a vállalat és nincs túl sok embere.

2021. okt. 9. 10:48
 12/21 anonim ***** válasza:
67%
A főnökök igénye, hogy lehessen tiporgatni a dolgozó lelkén, szerintem azért hívják őket vissza home office-ból, hogy ezt újra lehessen kezdeni.
2021. okt. 9. 11:15
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem tartom rossz megoldásnak, csak ésszel és differenciáltan van értelme alkalmazni.

Én nem voltam abban, az adminisztrációt meg szervezési dolgokat tudnám csinálni otthonról, de például a fél házunkhoz hasonló méretű gépek műszaki ellenőrzését, méréseit meg a dolgozók munkájának ellenőrzését nem lehet otthonról végezni. Olyan szempontból nem volt rossz, hogy így sokkal jobban megvan a megszokott napirend, nem kérdés, mitől meddig van munka és szabadidő. De ebben benne van az is, hogy gyalog is benn vagyok 20 perc alatt, ha autóval/motorral megyek, meg egyenesen nem távolság a munkahelyem.

2021. okt. 9. 11:20
 14/21 anonim ***** válasza:
86%
A home office azoknak való, akik dolgoznak. Akiknek abból áll a munkaideje, hogy egymással pletyiznek, kávézgatnak, cigizgetnek, azoknak nem jó.
2021. okt. 9. 11:21
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Na meg az irodai dolgozók között is lehetnek linkek, piások, alkoholisták. Állítólag néhányukkal el is szaladt a szekér home officeban munkaidő alatt, tekintve, hogy senki nem megy házhoz szondáztatni.
2021. okt. 9. 11:37
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha valakinek olyan a munkája, hogy ez kivitelezhető és ez őt nem zavarja, tud így rendesen dolgozni és megvannak hozzá a körülmények (normális internetkapcsolat, egy hely/íróasztal ahol tud dolgozni, rendes számítógép/laptop), akkor megoldás lehet.

Ismerek olyan embereket, akiknek ez nagyon bejött és soha nem is menne olyan munkahelyre már, ahol mindig be kell járni, de ismerek olyanokat is, akik meg utálták és jobban szeretnek bejárni.

2021. okt. 9. 15:13
 17/21 anonim ***** válasza:
Munkakör, munkáltató és munkavállalófüggő
2021. okt. 9. 19:47
 18/21 anonim válasza:
Van lehetőség teljes mértékben itthonról végezhető munkát találni? Online tanfolyamot végzek jelenleg, s szívesen keresnék valamennyi pénzt is, de itthonról tudnék csak dolgozni, nem tudja valaki véletlenül milyen oldal(ak)on tudok találni ilyesmit?
2021. okt. 24. 20:42
 19/21 anonim ***** válasza:
#18: Mihez értesz?
2021. okt. 24. 21:02
 20/21 anonim ***** válasza:

Én nem bánnám, ha hosszú távon is csak heti 1 vagy 2 nap kellene bejárni az irodába. (Így fele annyi helyet kellene fenntartani a munkáltatónak is, mint amennyi munkavállaló van.)

- Igen sok időt lehet spórolni a reggeli készülődéssel és a 2 utazással.

- Csend van és olyan körülmények, amik nekem megfelelőek, pl nem kell félhomályban ülnöm és nem rohad rám a póló télen.

- Kényelmesebb főzni, egészségesen étkezni.

Stb.

2021. okt. 24. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!