Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Melyik irodai állást választan...

Melyik irodai állást választanád? - Helyben, nettó 170 ezerért, átlagos munkakörnyezet (munkatársakkal elvagy). Vagy 1 órányi utazásra, nettó 500 ezerért (munkatárs nincs), de a főnök rád akar hajtani.

Figyelt kérdés

Jelenleg az első állásom van, de egy volt iskolatársam felajánlotta a második lehetőséget, mert tetszem neki, és rám akar hajtani...

Hogy mennyire van szükség a "munkámra" azt nem tudom, de szexről nincs szó (tehát nem azért fizet).

Mutatta a könyvelését, a havi 500 őt nem érdekli, belefér veszteségbe (a tavalyi 27 milliós nyereségből feltételezem).

Igazából az a kérdés, hogy a +330-ért elviselnéd, hogy a főnököd rád akar hajtani? (Nem fogdos, nincs alpári stílusa, normális. Csak bókol, mondja a dumáját, győzköd, hogy menjek el vele Barbadosra nyaralni, meg ilyenek.)

Ja, és amúgy van barátom, akivel jól elvagyunk.

30/N

2021. okt. 7. 18:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Egyébként párodnak is elmondtad amit most ide leírtál??
2021. okt. 7. 19:19
 12/26 anonim ***** válasza:
25%
Lecummantod hetente kétszer,meg esetleg korpásba beteheti ha akarja, annyit megér a buli. Sok prosti 20x ennyit melózik ilyen összegű nettó bevételért. Ha nem vagy segghülye akkor nem vered el a lóvét ájfonra meg ilyen $zarságokra hanem félreteszed majd befekteted. Ha okos vagy akkor ez egy nagybetűs game changer lehetőség amivel egy új vágányra terelheted az életedet. A prüszkölő prolikkal ne törődjél, azok csak fulladjanak bele a saját nyomorukba, itt a te életedről van szó.
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha 250 a különbözet az is évi 3 millás kiesés neki, nem hiszem hogy merő jószándékból ezt megtenné, lehet arra számít hogy próbálkozik veled egy ideig aztán ha nem adod be a derekad akkor már nem fogja megérni neki és elküld pár hét után.
 14/26 A kérdező kommentje:

"Egyébként párodnak is elmondtad amit most ide leírtál??" Nem. Véletlenül jött be a srác a munkahelyemre, majd 2 óra múlva visszajött a cégkivonattal, adóbevallással, és felajánlotta az állást (kollégákkal csak mosolyogtunk, igyekeztem elviccelni a dolgot), nem tudta, hogy van párom.

Ha egyformán osztoznak, akkor évi 13.5 helyett 10.5 milla az övé... 2014-ben alapították a céget, ennyi idő elteltével szerintem bőven van pénze, nem hinném, hogy egyáltalán feltűnik-e neki a +/- 3 milla.

"elküld pár hét után" Kezdte előadni, hogy "nekünk már történelmünk van", de igen, erre én is gondoltam.

2021. okt. 7. 19:36
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Mondom ne menj bele! hülyeség. Mond el neki hogy van párod és kész!
2021. okt. 7. 19:46
 16/26 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem szakíts a pároddal és menj a másikhoz dolgozni stb.

Ha már elgondolkodtál ezen az ajánlaton akkor már úgyis mindegy, előbb utóbb úgyis kiderül, hogy a mostani párod nem az igazi.

Erre nyilván azt mondod, hogy de ő az igazi, szeretem meg minden. De akkor miért nem mondtad el neki? Miért nem beszéltétek ezt meg közösen? Titkolod, mert vonz a pénz, a másik férfi pénze. Vagy beletörődsz, hogy a mostani párod nem gazdag, csak egy rendes srác, vagy pedig ott hagyod és szaladsz a gazdaghoz, aki majd vesz neked mindent, de lehet hogy valami onnan is hiányozni fog, de lehet hogy pont ő neked az igazi.

2021. okt. 7. 19:55
 17/26 anonim ***** válasza:
"felajánlotta a második lehetőséget, mert tetszem neki, és rám akar hajtani..." - Nem fogadnám el emiatt, amúgy meg max 1 órát vagyok hajlandó utazni munka miatt, de ilyenbe nem mennék bele.
2021. okt. 7. 20:06
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Látszik, hogy nem volt még vállalkozásod és nem láttál bele soha igazán a könyvelésekbe. Az a huszonpármillás bevétel nem olyan sok egy cég esetében, hogy abból nettó 500-at osztogass alkalmazottaknak, mert van rengeteg más egyéb fizetnivaló.

Mellesleg bontsd le hónapokra a 27 millát, az havi 2 millió valahányszázezer forint körül van. Ebből fizet neked 500.000 forintot, a céges autót stb.

Szóval vagy téged néznek hülyének vagy te nézel minket annak.

Mellesleg ez a fizetés az a kategória, amit szakembereknek adnak vagy nagyon jó irodavezetőknek, de semmiképp nem egy pályakezdő, első munkahelyes alkalmazottnak.

Mindenesetre szép próbálkozás volt.

2021. okt. 7. 20:56
 19/26 A kérdező kommentje:

18-as Könyvelésben volna mit tanulnod, mert a "bevétel" és a "nyereség" között óriási különbség van. Az a 27 millió az NYERESÉG amit ketten elosztottak (ebben a havi fizetésük sincs benne, nemhogy a céges autó...)

"semmiképp nem egy pályakezdő, első munkahelyes alkalmazottnak" 8 éve dolgozok irodában, ebből 2 éve a jelenlegi 170-es helyen...

2021. okt. 8. 15:52
 20/26 A kérdező kommentje:
Kiveséztük a témát, csak arra nem kaptam választ, hogy melyiket választanátok?
2021. okt. 9. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!