Melyik irodai állást választanád? - Helyben, nettó 170 ezerért, átlagos munkakörnyezet (munkatársakkal elvagy). Vagy 1 órányi utazásra, nettó 500 ezerért (munkatárs nincs), de a főnök rád akar hajtani.
Jelenleg az első állásom van, de egy volt iskolatársam felajánlotta a második lehetőséget, mert tetszem neki, és rám akar hajtani...
Hogy mennyire van szükség a "munkámra" azt nem tudom, de szexről nincs szó (tehát nem azért fizet).
Mutatta a könyvelését, a havi 500 őt nem érdekli, belefér veszteségbe (a tavalyi 27 milliós nyereségből feltételezem).
Igazából az a kérdés, hogy a +330-ért elviselnéd, hogy a főnököd rád akar hajtani? (Nem fogdos, nincs alpári stílusa, normális. Csak bókol, mondja a dumáját, győzköd, hogy menjek el vele Barbadosra nyaralni, meg ilyenek.)
Ja, és amúgy van barátom, akivel jól elvagyunk.
30/N
"Egyébként párodnak is elmondtad amit most ide leírtál??" Nem. Véletlenül jött be a srác a munkahelyemre, majd 2 óra múlva visszajött a cégkivonattal, adóbevallással, és felajánlotta az állást (kollégákkal csak mosolyogtunk, igyekeztem elviccelni a dolgot), nem tudta, hogy van párom.
Ha egyformán osztoznak, akkor évi 13.5 helyett 10.5 milla az övé... 2014-ben alapították a céget, ennyi idő elteltével szerintem bőven van pénze, nem hinném, hogy egyáltalán feltűnik-e neki a +/- 3 milla.
"elküld pár hét után" Kezdte előadni, hogy "nekünk már történelmünk van", de igen, erre én is gondoltam.
Szerintem szakíts a pároddal és menj a másikhoz dolgozni stb.
Ha már elgondolkodtál ezen az ajánlaton akkor már úgyis mindegy, előbb utóbb úgyis kiderül, hogy a mostani párod nem az igazi.
Erre nyilván azt mondod, hogy de ő az igazi, szeretem meg minden. De akkor miért nem mondtad el neki? Miért nem beszéltétek ezt meg közösen? Titkolod, mert vonz a pénz, a másik férfi pénze. Vagy beletörődsz, hogy a mostani párod nem gazdag, csak egy rendes srác, vagy pedig ott hagyod és szaladsz a gazdaghoz, aki majd vesz neked mindent, de lehet hogy valami onnan is hiányozni fog, de lehet hogy pont ő neked az igazi.
Látszik, hogy nem volt még vállalkozásod és nem láttál bele soha igazán a könyvelésekbe. Az a huszonpármillás bevétel nem olyan sok egy cég esetében, hogy abból nettó 500-at osztogass alkalmazottaknak, mert van rengeteg más egyéb fizetnivaló.
Mellesleg bontsd le hónapokra a 27 millát, az havi 2 millió valahányszázezer forint körül van. Ebből fizet neked 500.000 forintot, a céges autót stb.
Szóval vagy téged néznek hülyének vagy te nézel minket annak.
Mellesleg ez a fizetés az a kategória, amit szakembereknek adnak vagy nagyon jó irodavezetőknek, de semmiképp nem egy pályakezdő, első munkahelyes alkalmazottnak.
Mindenesetre szép próbálkozás volt.
18-as Könyvelésben volna mit tanulnod, mert a "bevétel" és a "nyereség" között óriási különbség van. Az a 27 millió az NYERESÉG amit ketten elosztottak (ebben a havi fizetésük sincs benne, nemhogy a céges autó...)
"semmiképp nem egy pályakezdő, első munkahelyes alkalmazottnak" 8 éve dolgozok irodában, ebből 2 éve a jelenlegi 170-es helyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!