Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek illett volna...

Szerintetek illett volna kifizetnie a kajámat segítség képpen?

Figyelt kérdés
Melóban véletlen más kártyát vittem, mint amivel fizetek, miattam állt a kassza, mögöttem a kollégám. 1000 ft alatt volt a kajám, ha ő lett volna ilyen helyzetben én kifizettem volna neki. Elég sok mindenben segítettem neki, de már nem fogok. Pl segítettem a gyerekének az iskolakezdésben, el szoktam vinni meló után, ha nem kocsival jön, igaz nem nagy kerülő, egyszer elvittem a város másik végébe, de azt már nem fogom még egyszer. Még ezen felül is sok mindenben segítettem neki, szerintem elvárható lett volna, hogy ő is segítsen. Ti elvárnátok? Nyilván nem mondtam, hogy légyszi fizesd már a kajámat.
2021. okt. 2. 12:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
54%

Érdekből segítettél csak neki korábban, hogy majd visszakapod. Ez nem segítség, hanem számítás, hogy legyen valaki aki tartozik neked és fordulhatsz hozzá "kipengettetni" ami neked JÁR. Mondani sem kell, hogy elég undorító hozzáállás, főleg hogy a gyerekét is felhasználtad hozzá.

Senki nem kérte hogy ide-oda vidd vagy a szolgája legyél, te áraztad magad így be. Csak magadnak köszönheted a kihasználtság érzését, hogy mindenbe bólogatva belementél.

Egyébiránt pedig a kolléga lehet nem fizette ki a 800 forintos szrod, de más helyzetben segített volna, ahova pl. nem kell pénz. Sőt még lehet itt is, ha szólsz neki és kérsz tőle.

2021. okt. 2. 13:11
 12/20 anonim ***** válasza:
50%
Kedves 6-os, en is kifizettem volna, de ismerek olyat akinek ilyenkor mar a sajat kajajanak a kifizetése is gondot okoz, nemhogy masenak. Egyebkent meg ezert utalom ha szívességet tesznek nekem mert az tudom hogy meg lesz jegyezve es számon lesz kérve kesobb. Kerdezo ha te tudod h “spúr” akkor minek segítesz neki?
2021. okt. 2. 13:39
 13/20 anonim ***** válasza:
28%

"De legalább az is kiderült, hogy te nem önzetlenül segítesz neki, hanem elvárod, hogy mindezt ő viszonozza...."

Már ne haragudj, de ki az a marha, aki önzetlenül, mindig egyoldalúan segít? Mert ez nettó kihasználás akkor.

2021. okt. 2. 14:19
 14/20 anonim ***** válasza:
14%

6-os, a kommenteken én is ledöbbenek:(((

Na meg ilyen, hogy feltételezik, egy ezrese nincs fizetésig a kollégának, ne már...

2021. okt. 2. 14:20
 15/20 anonim ***** válasza:
70%
Jovan aze ne sirjal mar. Ha nekem segítség kell, kérek. Utana feszulgetni ezen mar gaz es felesleges is
2021. okt. 2. 14:31
 16/20 A kérdező kommentje:
Ő kért meg, hogy vigyem ide-oda. Még csak fel sem ajánlotta, hogy mennyivel tartozik, pedig azért ez elég hétköznapi, nem fogadtam volna el, de azért a szándék meglenne. A többit én csináltam magamtól. Viszont gondoljatok bele, amikor ti segítetek, azért jól esne, ha te vagy szarban segítsen neked. Senki sem szeretet szolgálat. Még a jótékonykodás sem az, hiszen azért csinálják, hogy utána úgy érezzék magukat, mint a megtestesült szentek. Ok-okozat, mindig midennek kell lennie egy miértje.
2021. okt. 2. 14:44
 17/20 anonim ***** válasza:
66%

Ha tudod, hogy milyen akkor eleve egyszer sem kellett volna falajanlanod, hogy elviszed, mert gondolom emiatt nőtt a fejedre.

Amúgy munkahelyen ezért kell meghúzni a határokat. A gyerekét meg aztán végképp nem értem minek vontad bele.

2021. okt. 2. 14:49
 18/20 A kérdező kommentje:
Eddig az esetig úgy gondoltam én is számíthatok rá, mert közeli kollega. Nyilván most már megkezdődnek a határok.
2021. okt. 2. 14:52
 19/20 anonim ***** válasza:
69%
jo, de akkor miert nem SZOLTAL neki hogy figyu adj mar kölcsön egy ezrest? Kizárt hogy azt mondta volna hogy nem.. még ha szarul is áll pénzügyileg. Aki nem nyitja ki a szajat, az megérdemli. Nem mindenkinek tunik fel ha szarban van a masik, ezert kell segitseget KERNI ilyenkor! Ha nem kertel, utana nem kell sirni
2021. okt. 2. 15:48
 20/20 anonim ***** válasza:
74%
Mindenki masmilyen.. meg lehet o nem ugy all hozzad mint te. A segitsegert altalaba nem varjuk el a viszonzast 🤷‍♂️ De mostmar tudod milyen.. te is allj hozza igy
2021. okt. 2. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!