Létezik olyan OKJ-s szakma, ahol lehet "alibizni" és meg is lehet belőle élni?
Alibizés alatt azt értsétek, hogy nem kell olyan 100%-os produktum ami nélkül semmi nem működne. Pl. villanyszerelő, ha valamit elcsesz vagy nem tudja megcsinálni, akkor semmi nem működik és elzavarják. Ha könyvelő elírja a számot vagy rosszul számol, akkor súlyos gazdasági károk lesznek. Ha kamionos balesetet szenved, akkor kukába megy az árú. Nos én nem akarok ilyen munkákat végezni, hanem olyan, ahol ha valamit nem tudok megcsinálni, akkor max "így alakult" széttárt karok a válasz és jöhet a következő nap, amit ugyanúgy megfizetnek.
Magyarul minimális felelősség legyen az adott dolgozón és ha valamit nem tud megcsinálni, akkor megy tovább az élet, max valaki kisegíti, ha nagyon pattognak.
Szerintem mindenkinek van felelőssége, de pl. egy műköröm könnyen eltávolítható, és nem okoz nagy kárt, ha nem a legszebb, gondolom az alap szabályokat megtanulnád, hogy ne tedd tönkre senki körmét.
Biztonsági őrként is egész lazák a hétköznapok szerintem, de ott hogyha valami közbejön és el kell hárítani, akkor ugyanúgy ott van a felelősség, illetve gyors problémamegoldásra is szükséged lesz.
#6 -os vagyok.
Az én munkahelyemen olyan nyugdíjas értelmi sérűltek voltak a kollégák, hogy nah. Semmire se jók csak dísznek. Még a dátumot is elrontják. Sok helyre nem azért vesznek fel, hogy elvégezd a munkát hanem, hogy lenyúlják a pénzt. Mindegy milyen vagy, csak legyen meg a papírod róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!