Ezen stresszelek már napok óta, hogyan legyek túl rajta?
A jelenlegi munkahelyem maga a pokol. Nincs szabadság, nincs szabadnap, osztott műszak és "éppenhogycsak" elég a fizetés. Októberben fix volt, hogy elmegyek, viszont annyira megromlott minden az utóbbi 1 hónapban, hogy ma megírtam az azonnali hatályú felmondásom. Attól félek, hogy megvonják tőlem ezt, mert nincs más kollégám akinek át tudnám adni az én feladataim (szállodaipar egyébként), és csak rontok a helyzeten. Valakinek van esetleg egy jó tanácsa vagy tapasztalata ilyesmiben?
Köszönöm!
Az a jó tanács, hogy még a felmondás beadása előtt lett volna jobb elmenni egy munkajogászhoz. pl. a Munkaügyi Bíróságnak hátha van tanácsadása, de pénzért is megérte volna.
És még most is érdemes.
Ha már beadtad, abban a percben kell hazamenni, és már nem bejárni.
Nekik csak tudomásul kell venni.
Napi szinten kontaktolok a vezetőséggel és ismerem őket ennyire, hogy sejtsem mi lesz a reakció. Persze, biztosra nem tudhatom.
Még nem adtam be a felmondást, de nem is lenne rá szükség, mert szerződésem sincs (azt mondták hogyha akarok szerződést írjak egyet magamnak, én pedig úgy vélem hogy ez nem az én felelősségem, hogy magamnak riogassak szerződést abban a kevés szabadidőmben ami van).
Lényeg a lényeg, azon stresszelek, hogy el leszek küldve... oda, és hogy esetleg feljelentenek vagy valami. (Tudtommal nem csináltam semmi olyat amiért fel lehetne jelenteni, azért is írtam felmondást hogy azt se lehessen mondani hogy csak egy szó nélkül eltűntem).
Ha valóban nincs szerződésed, hogyan vonnának felelősségre bármiért is?
Viszont esetleg fizetést sem kapsz...
Így van.
Szóval előbb fordulj munkajogászhoz!
A fizetés ami a legkevésbé érdekel, inkább a saját nyugalmam és a mentális állapotom, hogy csak végre vége legyen ennek a rémálomnak!
Jó tudni, hogy nem tudnak megfenyegetni és ezzel sakkban tartani ameddig akarnak! Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!