Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tehetek ha stresszelek az...

Redalert kérdése:

Mit tehetek ha stresszelek az új munkahely miatt németorszâgban?

Figyelt kérdés
Nemrég költöztem németországba baratnőmmel és sikerült is munkahelyet találni. A munka kb raklappakolás úgyhogy a kevés nyelv használaton kívül nemsok stressz van. Mégis ha rágondolok összeszorul a gyomrom és nehezen alszok pedig hajnal 1 re járok így ez szűkséges lenne. Mit tehetek ennek a viszonylag "oktalan" stressz lekuzdésére?

2017. dec. 6. 12:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezek csak a kezdeti nehézségek, ugye van a mondás is, hogy "minden kezdet nehéz". Ez el fog múlni, amint beleszoksz a helyzetbe, megismered a környezetet és kezded otthon érezni magad. De ehhez idő kell! Gondolj arra, hogy napról napra jobb lesz.
2017. dec. 6. 12:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez ilyen sajna. Az első 3 hónap nagyon rázós. A férjemmel költöztem Ausztriába 5 éve. Én úgy éltem meg, hogy az első hónap szupi volt. Minden új volt, de valahogy felszabadult voltam. Itt még sok segítségünk volt. A második hónapban átköltöztünk a saját albérletbe. Na az kemény menet volt. A férjem dolgozott, én még tanultam németül. Lényegében egész nap egyedül voltam, nem volt internetünk, a faluból naponta 5 busz ment a városba. Szerencsére sikerült német kurzusrs beiratkoznom, így délelőttönként volt elfoglaltságom. De nagyon magányos voltam így is. A harmadik hónap egyenesen reménytelen volt. A férjem kezdett belefàradni a ládapakolàsba, felèltük a tartalékunkat, én még mindig magányos és elszigetelt voltam, internet még mindig nem volt. Minden szolgáltató 3 havi lohnzettelt akart kérni. De nem volt csak 2. A negyedik hónap már jobb volt. Találtam munkát, a férjemnek is sikerült cégen belül jobb pozíciót megcsípni, netünk is lett, így könnyebb volt kapcsolatba lépni a családdal. Kitartás, ne adjátok fel! Lesz ez jobb, de most tényleg tartsatok ki.
2017. dec. 6. 12:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a pozitív gondolatokat! Mi is így állunk hozzá, hogy a kitartás a lényeg! Csak mivel más időpontban dolgozunk kb semmit nem találkozunk és így elég magányosak vagyunk és ezekkel az érzésekkel se nagyon tudunk mit kezdeni ez még jobba rátesz erre a stresszre.
2017. dec. 6. 13:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Tessék megtanulni németül, akkor lesz esélyed más munkát találni, ahol egy műszakban dolgozhattok.
2017. dec. 7. 08:56
 5/5 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy beszélj! Ne törődj vele, hogy nem jól mondod, nem helyes a ragozás, vagy bármi, csak mondjad. Idővel úgyis kijavítanak, segítenek.
2017. dec. 7. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!