Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Titeket mennyire zavar a...

Titeket mennyire zavar a főnök jelenléte a munkahelyen?

Figyelt kérdés

2021. szept. 9. 11:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

De alapjában véve kit értünk főnök alatt? A közvetlen felettest vagy azt, akié a cég, aki mindenek felett áll? Mert az esetek jelentős részében a kettő két külön személy.

Én vendéglátóiparban nem egy olyan helyen dolgoztam már, ahol a menedzser jó fej volt, a nagyfőnök viszont igencsak azt sugározta magából, hogy neki itt tekintélye és hatalma van, ezért tartani kell tőle. Az egyik étteremben például módfelett irritált, amikor néha bejött forgalmas napokon, és gyakorlatilag azt csinálta, hogy karbatett kézzel beállt egy olyan pontra, ahonnét szinte mindent belátott, körbe hesszegetett, és rendszeresen leszólítgatta a pincéreket, és magyarázott nekik, hogy ezt meg azt nem úgy kéne,a pultosokhoz is odament néha okoskodni. Akkor különösen szerette ezt csinálni, amikor a szerződések a végük felé közeledtek, mert ezen a helyen eleve tervezetten cserélgették az állományt.

2021. szept. 9. 12:37
 12/15 anonim ***** válasza:
hesszegetett=hesszelgetett
2021. szept. 9. 12:39
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Engem inkább csak azért szokott zavarni, mert szociális fóbiám van és így előfordul, hogy felettes (vagy akármilyen kolléga) jelenléte szorongást okoz nálam.
2021. szept. 9. 18:02
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem zavar.

Jelenleg az a helyzet van, hogy aki szervezetileg a közvetlen felettesem, a cég 70 kilométerre lévő másik telephelyén dolgozik. Nyilván van az itteni telephelyen is olyan, aki magasabb beosztásban van, mint én, ellenben szervezetileg nem tartozom alá. A főnök általában hetente egyszer szokott jönni, pénteken, mert ehhez a városhoz közelebb lakik, és nem kell olyan messzire bemennie, meg itt neki sincsen felettese, nem feltűnő, ha előbb lelép :D

Ilyenkor általában kérdez az aktuális dolgokkal kapcsolatban, ami még felmerül, megbeszéljük, és ennyi. Cseszegetés, főnökösködés nem jellemző, egyrészt, mert szeretem a munkám és amennyire a körülmények engedik, lelkiismeretesen csinálom. Ha a körülmények nem engedik, azon pedig sokszor a közvetlen felettesemnek sincs hatásköre változtatni, amit ő is tökéletesen látni, és nem próbálja lefelé tologatni a felelősséget.

Másrészt minden nap reggel van egy rövid skypeos értekezlet, amin a hasonló munkakörben lévő kollégák meg a felettesünk vesz részt, tehát nem a "látogatásai" alkalmával kell megtörténnie a nagy rácsodálkozásoknak, hogy ez meg az történt :)

2021. szept. 9. 18:45
 15/15 anonim ***** válasza:
56%

#7: Nem, nem "mindegy, nem zavar", hanem jobb ha bent van.

Tudom, hogy itt a többségnek a munkahely és a főnök az ellenség, csak próbáltam rávilágítani, hogy van másik oldala is a dolognak...

2021. szept. 10. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!