Tiszteletlenség Doktor Úrnak/ Nőnek hívni a gyógyszerészeket?
Figyelt kérdés
Tehát, hogy nem azt mondom neki hogy gyógyszerész asszony/úr, mert nekem ez olyan fura.2021. szept. 9. 09:41
11/24 anonim válasza:
Foglalkoztatás doktorit kapnak az általános orvosok, a fogorvosok, az állatorvosok, a gyógyszerészek, a jogászok, de már az államtudósok is.
Az első hármon túl egyiknek sem kellene foglalkozás doktorit sem kapni, komolytalan.
De egyik sem ér fel egy PhD-vel.
12/24 anonim válasza:
Hívhatod kovács úrnak us $$$$ a vezetékneve alapján. De lehet a jeresztnevén is szólítani, a
13/24 anonim válasza:
Életem során nem egyszer voltam gyógyszertárban, de még soha nem kellett bárkit is bárhogy megszólítanom.
14/24 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy kedves #13as, de én nem algopirinért mennék...
2021. szept. 9. 12:30
15/24 anonim válasza:
Az orvosokon kivul mas doktori vegzettseggel hiaba van doktor a nevukben is, nem szokas, es suta szolitani.
16/24 anonim válasza:
Ha gyakorlatra mész, akkor valószínűleg be fognak mutatkozni és onnantól kezdve nyugodtan szólíthatod őket Jánosnak vagy Katinak (akár magázódás mellett, ha nem ajánlják fel a tegeződést).
17/24 anonim válasza:
#11 savanyú a szőlő? Nem vettek fel orvosira?
18/24 anonim válasza:
#17. Miért pont erre következtetsz, hogyha pont azt írtam, hogy orvosoknál indokoltnak tartom a foglalkozás doktorit?
19/24 anonim válasza:
Miért kellene megnevezni így őket?
20/24 ascelpius válasza:
Magyar nyelvben a Doktor megszólítás az orvossal van asszociálva, nem nagyon hallani, hogy a más végzettségből adódott doktorokat is így szólítják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!