Tiszteletlenség Doktor Úrnak/ Nőnek hívni a gyógyszerészeket?
Igen.
Ők (a többség) nem doktorok.
Akár sértésnek is veheti.
Ha végzett doktori képzést, akkor lehet őket doktornak hívni, de szerintem a gyógyszerészek kisebbik része végez doktori képzést. Ennyi erővel a hentest is hívhatnád doktornak.
Szerintem amúgy nem kell amúgy sehogy sem hívni őket. Ha magázódsz, akkor nem hiányzik az ilyen fajta megszólítás: "Milyen gyógyszert ajánlana erre a problémára?" Az ajánlana után be lehetne rakni, hogy Doktor Úr, de tök fölösleges, szóval kár ezen izgulni.
Miért pont doktor úrnak szólítod? Ennyi erővel tisztelendő úr is lehetne, hiszen ugyanannyira orvos, amennyire pap...
De milyen esetben használod a megszólítást? "Ezt a receptet szeretném kiváltani, gyógyszerész úr?" A boltban us azt mondod, hogy "10 deka párizsit kérek, csemegepultos asszony?"?
Gyógyszertári gyakorlatom során ők fognak foglalkozni velem. És nem tudtam, milyen megszólítással illessem őket
De akkor ezek szerint ne doktorozzam őket feleslegesen :D
"Nem az, de nincs doktori címük általában"
A gyógyszerészeknek mindig van doktori címük.
"Ennyi erővel tisztelendő úr is lehetne, hiszen ugyanannyira orvos, amennyire pap..."
Ügyvédeket is szoktak doktor úrnak szólítani, sőt bármely szakma képviselőjét, akinek doktori címe van. A doktor nem csak foglalkozást jelöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!