Az emberek miért hiszik azt, hogy aki gyógyszerészetet tanul, az a patikában lesz eladó?
Hát én nem gondolom, hogy a patikus az eladó. Ők készítik ott a gyógyszereket és adnak sokszor az orvosokénál jobb tanácsokat.
Nyilván gyárakban és kutatóként is dolgoznak. De más tudásom nekem sincs erről.
Az emberek elég sok szakmával nincsenek képben. Az EÜ-n belül maradva például az emberek jó része azt hiszi, hogy orvosi egyetem után az ember rögtön szakorvos lesz (pl. sebész, szülész stb), a rezidens pedig az orvostanhallgató...
Én is amikor végeztem, akkor ismerősök kérdezgették, hogy na, milyen orvos lettem és utána megdöbbenek, hogy a 6 év egyetem után még 4-5 év szakképzés van.
De van egy másik vicces példám is. Ismerősöm molekuláris biológus, jelenleg egy egyetemi kutatólaborban dolgozik. Egyszer a nagymamája átvitte neki a laborleleteit mondván, hogy mivel laborban dolgozik, biztosan tudja értelmezni :)
Aztán arra is kíváncsi lennék, hogy az utcán véletlenszerűen megállított 10 ember közül hány tudná megmondani a különbséget a pszichológus és pszichiáter között. Majd gyógyszerészként te is biztosan fogsz találkozni a híres-hírhedt "a pszichológusom ezeket a bogyókat írta fel" mondattal. Aztán vagy elmondod neki, hogy jó eséllyel nem pszichológusnál volt, vagy ráhagyod... Inkább hagyd rá, mert az emberek a kijavítgatást támadásként fogják fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!